Drammen: Lørdag kveld trente laget med BT som eneste tilskuere på Marienlyst. Ikke en gang trener Lars Arne Nilsen var på plass — han hadde overlatt den siste oppkjøringsøkten til assistentene sine. Treneren og sportssjef Rune Soltvedt valgte å dra på kampen Odd-Rosenborg.

— Denne treningen handlet bare om å få reisen ut av kroppen, og besto av lek og moro. Da går det bra for ham å være borte, sier assistenttrener Robert Hauge.

Han røper at trenerne har bestemt seg for startelleveren, men at spillerne ikke har fått laget ennå.

Klubbens daglige leder, Vibeke Johannesen, gikk rundt og tok mobilbilder av spillerne under den lette økten. Iveren med kameraet var et tegn på at det nærmer seg alvor...

— Gleder oss voldsomt

— Du ser at det kribler! Vi gleder oss voldsomt og har lengtet etter eliteserien siden en mørk novemberkveld i 2014, sier Johannesen.

Etter en vinter der resultatene i treningskampene har vært svake, har Brann-sjefene likevel beskrevet forberedelsene som gode.

— Vi har gjort det vi kan og føler oss så klare som vi kan være, sier Johannesen.

— Jeg var blant dem som sviktet

Veteran og publikumsyndling Erik Huskelepp er helt enig, og klar for en kamp der Brann for første gang på lenge ikke er favoritter.

— Det passer oss fint at mange ikke har så høye forhåpninger til oss. Da kan vi komme fra intet, sier Huseklepp.

Han er blitt et symbol på følelsene i Brann. Han gråt etter nedrykket og var blant de gladeste etter opprykket.

— Det er klart Brann skal være i eliten. Det betyr mye for meg personlig at vi klarte å gå opp igjen på første forsøk. Jeg var en av dem som sviktet så fryktelig da vi rykket ned. Da var det godt å bidra til opprykk, sier Huseklepp.

Han tror ikke folk har forstått hvor tøft året i 1. divisjon var for Brann. At motstanderne presterte over evne mot storklubben, at det ikke passet Brann å være storfavoritter hver gang. Men nå er alt det fortid.

Strømsgodset – Brann følger du direkte med Doddo på BT. Avspark er klokken 18 søndag.