Branns nyeste spiller, vingen Deyver Vega (23) fra Costa Rica, mister serieåpningen mot Strømsgodset.

Brann.no melder at de nødvendige papirene for at Vega skal bli spilleklar, ikke er i orden. Ifølge klubben er det Costa Ricas fotballforbund som ikke har sendt nødvendig dokumentasjon.

— Alt er i orden fra vår side og fra Deportivo Saprissa, klubben i Costa Rica, sin side. Norges Fotballforbund har også i høyeste grad gjort en god jobb. Det eneste som mangler er en formalitet fra Costa Ricas fotballforbund, sier Branns sportssjef, Rune Soltvedt, til BT.

Detaljen som mangler er at forbundet i Costa Rica bekrefter overgangen til norsk fotball i et datasystem.

— Det er bare dette vi og forbundet har ventet på de siste dagene, sier Soltvedt.

- Det er frustrerende ikke å ha fått dette i orden?

— Ja, alt har gått veldig fint ellers. Arbeidstillatelsen er på plass, det gikk på skinner. Nå er det en formalitet som stopper det. Da er det frustrerende, men vi kan ikke bruke mye energi på det. For oss har det ført til litt endringer i troppen, og for Deyver er det selvsagt surt ikke å få bli med til kampen, sier Soltvedt.

Vegas utelatelse betyr at Kristoffer Larsen (24) er med i kamptroppen. Det er ikke funnet plass til Viljar Vevatne (21), som Brann kjøpte sist sommer. Ruben Kristiansen, som fikk seg en smell i kneet åp trening fredag, er frisk nok til å være med i kamptroppen.