Sent inn mot nattetimene på onsdag ble det klart at Rosenborg skulle videre til semifinalene i cupen da de slo ut Tromsø etter overtidsdrama og straffesparkkonkurranse.

Etter de siste kvartfinalene ble ferdigspilt torsdag kveld ble trekningen for semifinalene gjort. Rosenborg ble trukket opp av bollen sammen med Bodø/Glimt. Det betyr gjensyn med barndomsklubben for Anders Konradsen.

Fjorårets finalist ute

Trønderne vant som kjent cupen i fjor etter at de slo Sarpsborg 2-0 på Ullevaal. Da var det Pål André Helland og Mike Jensen som sikret cupgullet. Fjorårets tapende finalist ble danket rett ut av cupen da de tapte hele 4-0 på Aspmyra mot Bodø/Glimt onsdags kveld, mens Rosenborg er videre.

Årets cupeventyr for trønderne har gått rimelig greit. Med 16 scoringer for – og bare fire scoringer i mot, har de vist seg verdig til favorittstempelet i år.

Mestscorende i cupen

Bodø/Glimt har også vært offensiv under årets cup. De helgule fra nord har satt hele 23 baller i nettmaskene, mens keeper bare har plukket fire baller ut av eget mål. De har vært overlegne i samtlige kamper, bortsett fra hjemme mot Haugesund. Den endte 3-3 og nordlendingene gikk videre på straffer.

I den andre semifinalen møtes Strømsgodset og Kongsvinger i Drammen.