STAVANGER (Aftenbladet): Stadig mer tyder på at Berisha forlater Viking når kontrakten hans utløper om 26 dager. Dermed mister Viking sin toppscorer halvveis ut i sesongen.

På 11 seriekamper har han scoret sju mål og leverte to målgivende pasninger. Kanskje vel så imponerende er den innsatsen unggutten har lagt ned i seriekampene. De siste ukene har han gått foran som et imponerende eksempel og stått fram som Vikings hærfører. På Aftenbladets spillerbørs har han et snitt på sterke 6,1.

Trangt økonomisk

Likevel tyder lite på at Viking kommer til å hente inn en erstatter i løpet av overgangsvinduet.

— Vi har allerede flere spisser i troppen. Det er for tiden trange kår og vi må forholde oss til den økonomiske realiteten. Vi har ikke midler vi kan kaste etter spillerne, men vi jobber hardt med å tilpasse kostnader og inntekter uten at det sportslige blir svekket, sier Charlie Granfelt, Vikings styreleder.

- Klarer dere å rydde opp i økonomien uten at det sportslige blir vesentlig svekket?

— Ja, det mener jeg absolutt er mulig og det finnes gode argumenter for at det skal la seg gjøre. Vi kan ikke tvinge folk til å bli værende her, men samtidig er det et klart mål at det sportslig ikke svekkes, sier Granfelt.

- Men vil ikke det sportslige bli svekket om dere ikke erstatter Berisha?

— Dilemmaet med Bosman-spillere er at vi ikke får ut markedsverdien av spilleren når kontrakten deres går ut. Veton Berisha har selv valgt å forlate Viking. Det betyr at klubben ikke får solgt ham for et beløp som eventuelt kunne blitt brukt på å kjøpe en erstatter, dersom vi hadde ønsket det. Sportslig utvalg sin innstilling til styret er at vi har gode erstattere i troppen, og at vi ikke bør bli sportslig svekket totalt sett. Ingen spillere er uerstattelige, sier Granfelt.

Kan få 2,5 mill.

— Skriver Berisha under for en utenlandsk klubb, på for eksempel 2. Bundesliga-nivå, vil dere få om lag 2,5 millioner i utdanningskompensasjon. Betyr det at disse pengene ikke skal brukes på en erstatter?

— Ingenting skjer automatisk. Økonomiske og sportslige resultater må settes i rimelig sammenheng, sier styrelederen.

- Har dere tatt noen avgjørelser vedrørende hvem dere ønsker å forlenge med av de andre spillerne som er på utgående kontrakt?

— Ja, vi har tatt noen avgjørelser. Innen kort tid skal Kjell Jonevret, Gary Goodchild og Henning Johannessen gå i dialog med spillerne, sier Granfelt.