Håndballprofilen Erlend Mamelund lånes ut fra Haslum til den tyske storklubben Kiel.

Landslagsspilleren, som er inne i sitt andre år av en treårig avtale med Haslum, blir dermed Kiel-spiller fram til neste høst. Deretter returnerer han til sin norske klubb.

— Dette er en stor dag for både norsk klubbhåndball og Haslum. Det er fantastisk at vi igjen kan sende ut en av våre spillere til verdens beste liga. Kiel er kanskje den største klubben i verden de siste 20 årene, så dette er stor stas, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno til klubbens nettsider.

Mamelund har tidligere vært proff i de tyske klubbene Nordhorn og Flensburg, samt i danske København og franske Montpellier.

— Da Kiel ringte, måtte jeg klype meg i armen to ganger. Det kom like overraskende på meg som resten av omverden. Bare en eneste klubb i verden kunne lokke meg vekk fra Haslum akkurat nå, og det er Kiel. Jeg har jo tenkt at jeg er ferdig med profflivet, men når både Haslum, revisorjobben og kona la forholdene til rette, så ble det en realitet, sier Mamelund.

Han legger ikke skjul på at det var vesentlig at avtalen innebærer en retur til Haslum.

— Jeg ville aldri reist herfra om ikke klubben i mitt hjerte støttet meg 100 prosent. Det er helt klart at når jeg returnerer til Bærum neste år, har jeg klare ambisjoner om å ta Haslum til nye titler. Uansett så er jeg sikker på at klubbens unggutter vil vise seg fra en fantastisk side også i år, sier han.

Haslum akter i utgangspunktet ikke å hente inn noen erstatter for Mamelund.

Jubel i Kiel

I Kiel jubler man over å ha sikret seg det som betegnes som en solid norsk forsterkning.

– Erlend er en meget forsvarssterk og teknisk solid spiller. Han kommer til å trenge noen uker på å bli kampklar, men han vil garantert hjelpe oss med sin erfaring og spillestil, sier trener Alfred Gislason.

Klubbdirektør Thorsten Storm bekrefter videre at Kiel har forpliktet seg til å spille en vennskapskamp mot Haslum som en del av avtalen.

(©NTB)