Mandag ble det klart at elitegruppen manglet to millioner kroner for å kunne fullføre sesongen, hvor én million måtte inn innen sesongstart i starten av september. Dermed startet klubben kronerulling, som resulterte i over 200 000 kroner på de første fem dagene. Det var før spillergruppen og støttespillere brukte store deler av lørdagen på en organisert telefonrunde til mulige bidragsytere.

– Responsen har nesten vært overveldende. Vi har gjennomført godt over 1000 telefonsamtaler, som har resultert at vi bare i dag har samlet inn rundt 415 000 kroner, sier styreleder Tore Bull Hedel til adressa.no.

– Det er nesten vanskelig å finne ord. Man blir bare utrolig ydmyk og rørt over at så mange bryr seg. Vi er svært takknemlig for alle som har bidratt med både stort og smått, sier Ida Alstad.

Har samlet inn over 600 000 totalt

Totalt har over 350 bidragsytere, alt fra enkeltpersoner til bedrifter, bidratt til at Byåsen har samlet inn i overkant av 600 000 kroner.

– Det er fantastisk at så mange har bidratt så langt. Situasjonen vår gikk fra å ha fin økonomi til å bli snudd da to av våre viktigste bidragsytere trakk seg ut. Men det som skjedde i dag, var en mental seier for jentene. Det er fantastisk å se hvor mye jentene har lagt i det, selv om det overrasker meg ikke, sier Bull Hedel.

Alstad måtte gå i seg selv

Lørdagen ble brukt til en alternativ treningsøkt, der spillerne og støttespillere ble delt inn i grupper for å utføre telefonsamtaler til enkeltpersoner og bedrifter som var plukket ut og forberedt på forhånd. Hver gruppe fikk 15 minutter til å sanke inn flest mulig bidragsytere, før det var 15 minutters pause. Med seks økter på hver gruppe, ble det en mental intervalløkt.

– Man blir helt utladet, det må jeg si, sier Bull Hedel.

Ida Alstad er tilbake i Byåsen etter to år i utlandet. Foto: Mariann Dybdahl

– Det var veldig mange som grudde seg til dette. Personlig satt det langt inne og ringe for å be om penger. En ting er å skrive på sosiale medier om at folk må bidra, noe annet er å ringe personlig. Jeg kjente at jeg måtte gå i meg selv. Det er ikke lett å be fremmede, bekjente og sine nærmeste om hjelp, men det sier noe om situasjonen, sier Ida Alstad.

– Det merkes helt klart på kroppen etter dette. Jeg skulle opp på hotellrommet for å slappe av i en av pausene og sovnet sittende. Denne dagen har vært en helt fantastisk som teambuilding. Jentene har virkelig kommet ut av komfortsonen og imponert. De har vist hvor mye de vil kjempe for klubben, sier trener Claus Mogensen.

Mogensen «tjuvstartet»

Han hadde fått ansvaret om å ta seg av advokatbransjen under ringerunden, men «jukset» da han tidligere i uka startet forberedelsene ved å kontakte flere firmaer via mail.

– Vi kan si at jeg jukset litt ja, humrer dansken, som i tillegg til å samle inn sin del av lørdagens beløp, håper å ha sanket inn støttespillere også med et litt større perspektiv.

– Jeg har fått noen tilbakemeldinger om at det vi har gjort, vitner om kvalitet. Jeg tror det kan ende med at noen bedrifter ønsker å være med videre. Blant annet var det en som ble så imponert at han skal ta det opp temaet på firmaets møte på mandag. Håpet er at det kan materialisere seg til noe mer, sier Mogensen.

– Jobben er ikke ferdig

Det er noe også Ida Alstad påpeker.

– Personlig kjenner jeg at litt av angsten forsvinner når vi ser at Trondheim bryr seg. Dette håper vi gjør noe på den videre jakten mot større sponsorer. Jobben er ikke ferdig og vi kan helt bestemt ikke fortsette som en klubb som lever fra måned til måned. Det er overveldende å se den støtten vi har blant så mange gode mennesker, så får vi håpe vi får på plass langsiktige løsninger, sier Alstad.

Har du fått det med deg? I år spilles ikke lenger NM-finalene i håndball i Oslo Spektrum. De er flyttet til nabokommuns nye storstue.