KOLSTAD-VIKING 33-25

HUSEBYHALLEN (adressa.no): Foran en fullstappet tribune i lille, intime Husebyhallen var det egentlig aldri tvil i søndagens toppkamp i herrenes førstedivisjon i håndball.

Kolstad kom til kampen stinne av selvtillit etter ni strake seire i åpningen, og selv om Viking kun hadde ett tap før søndagens oppgjør var heller ikke de nær ved å stoppe Kolstads seiersrekke.

Stortrives i «fortet»

For etter 33-25-seieren er det fortsatt slik at Kolstad ikke har tapt en seriekamp i Husebyhallen siden mars 2013. Siden den gang har de spilt 16 seriekamper. To har endt uavgjort, resten er vunnet.

— Det er «Fort Huseby». Her skal ingen slå oss. Her er det vi som er sjefer. De kan prøve å komme hit, men vi skal alltid sende dem hjem med en dårlig følelse, sier forsvarskjempe Lasse Balstad til adressa.no.

— Dette er bula vår. Det er kompakt, og publikum støtter opp, sier han.

I fjorårets sesong tapte Kolstad én hjemmekamp – mot nettopp Viking. Men den gikk i Nidarøhallen.

Balstad og Kristoffer Østmo var Kolstads enere i storseieren over Viking.

— Det var en bra kamp. Vi er solide i forsvar, og viser at når vi står godt i forsvar er det ingen i divisjonen som scorer lett på oss. Da er det beintøft å møte oss, spesielt her i Husebyhallen. Det er et fort, og vi trives kjempegodt, sier Østmo.

Opprykket nærmer seg

Foran toppoppgjøret sa lagkameratene Truls Moe Fjeseth og Håkon Følstad at Kolstad går for å gå ubeseiret gjennom årets førstedivisjon.

Den muligheten er fortsatt til stede.

— Vi skal ikke stoppe med ti av ti. Vi skal bare fortsette å gå på som vi har gjort til nå.

- Da går det raka vegen opp til eliteserien?

— Da går det raka vegen opp. Det er dit vi vil, det er dit vi skal, sier Østmo.

Selv om Kolstad var solide, og ledet fra start til mål, var ikke trener Stian Gomo i ekstase etter seieren.

— Jeg synes vi gjør en tålig ok kamp. Jeg synes fortsatt det stanger litt fremover. Vi er solide bakover, men så er vi litt korttenkt i angrep av og til, selv om det er mye bra der også, sier han.