— Livet er bra. Jeg lever et enkelt liv. Går på trening og trener, spiller kamper, og så tar vi det dag for dag, sier Stegavik til adressa.no.

Trønderen dro i sommer til Romania sammen med håndballektefellen Camilla Herrem. Etter ett år i førstedivisjonsklubben Kolstad var Stegavik mer enn klar for å dra ut.

— Det skal bli godt å prøve noe nytt. Jeg har holdt på i Norge i ti år, og man kommer lett i en vane. Det er greit å bryte opp den litt, og kanskje finne ut hva potensialet ditt er når du er ute og får trene to ganger om dagen - og ikke jobbe ved siden av, sa han til Adresseavisen få dager før avreise til Romania.

På fjerdeplass

Mens Herrem spiller mesterligahåndball for Baia Mares hardtsatsende damelag har Stegavik etter hvert fått en fremtredende rolle for herrelaget Minaur Baia Mare, som kom på 9.plass forrige sesong.

Nå ligger Stegaviks på fjerdeplass etter tolv serierunder. Alt handler om å komme blant de åtte beste. Det gir sluttspillplass.

Han har 32 scoringer på de siste fire kampene, og sportslig har Stegavik fått det akkurat som han håpet på etter overgangen.

— Jeg får trent to ganger om dagen, slappet av i mellom og spist riktig. Det spilles en mer fysisk håndball her. Jeg har funnet tilbake til gløden fra da jeg var 22 år, sier den rutinerte playmakeren, som nærmer seg 31 år.

I dét legger han at han er blitt er farligere avslutter, og går mer på mål selv.

— Du må vise at du gir hundre prosent på banen. Da får du klapp på skulderen, sier Stegavik.

Skadefri

Ett av argumentene for å ta steget ned til førstedivisjon og Kolstad forrige sesong var at Stegavik ville få tid til å pleie en skadeutsatt kropp. Det har han hatt godt av nå.

— Nå har jeg vært frisk til alle kampene vi har hatt. Det er helt nytt for meg. De siste fem årene har jeg spilt med småskader hele veien. Når man ikke spiller med skader gjør det at man føler man spiller bedre – og klarer å utrette mer. Det er gøy å spille håndball nå, og er på et så bra lag at dersom jeg faller ned ti prosent havner jeg på benken. Her er det om å gjøre å kjempe om plassen hele veien, sier han.

Stegavik tror han er bedre trent enn noen gang før.

— Jeg føler meg ikke som over 30, mer som jeg er 20 fortsatt. Jeg får gjøre som jeg vil her. Har to treninger om dagen og restitusjon i mellom. Vi kan tro så mye vi vil om at vi er proff i Norge, men det er faktisk et lite stykke frem. Det er tøft å komme rett fra jobb og yte hundre prosent på trening. Sånn er det bare, sier han.