Yttergård Jenssen hadde en tøff start på høsten på fotballbanen. Lite tillit i Kaiserslautern gjorde at han mistet landslagsplassen i slutten av september, og gjorde seg tanker om hvor fotballframtiden skulle være.

Så, natt til 1. oktober endret livet seg for tromsøværingen som bor i Tyskland sammen med kona Maria Evertsen Berg og hunden Nala, samt to katter. Parets første sønn ble født.

Etter det har han spilt fast for klubblaget, og gir mye av æren til den nyfødte.

— Vi har hatt ansvar med hund og to katter. Men det ble noe helt annet når Leonard kom, og den følelsen er ubeskrivelig. Det er det største jeg har opplevd noen gang, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

Navnet på sønnen måtte de forhandle om.

— Det var mang en drakamp om navnet, men vi endte opp på Leonard Evertsen-Yttergård. Han er oppkalt etter oldefaren min som bodde i Skibotn, sier Yttergård Jenssen på telefon fra Tyskland.

Fikk telefon fra Høgmo

Tirsdag ble landslagstroppen til kampene mot Estland og Aserbajdsjan tatt ut. Der var ikke Yttergård Jenssen med.

— Jeg ønsker alltid å spille på landslaget, men med tanke på min posisjon på klubblaget var det ikke så dumt at jeg ikke har vært med på de to siste landslagssamlingene. Det har gjort at jeg blant annet fikk vist meg fram i en treningskamp mot franske Metz der jeg scoret to mål og hadde en målgivende, forteller han.

Midtbanespilleren, som senest i starten av september spilte fra start da Norge møtte England på Wembley, fikk en telefon fra gammelsjef i TIL, og nåværende landslagstrener Per-Mathias Høgmo.

— Han sa jeg hadde vært god i de siste kampene, men at spillerne som hadde vært i troppen sist hadde vært bra, og at han derfor ikke var i troppen. Jeg var nært, men ikke nært nok, sier den tidligere TIL-spilleren.

Godt spill for Kaiserslautern i vinter skal gjøre at han tar plassen tilbake når Norge skal spille EM-kvalik i mars.

— Nå tenker jeg på hva jeg skal gjøre her nede, så håper jeg landslagsplassen igjen blir min som en konsekvens av det, sier Yttergård Jenssen, som bor bare 50 minutters kjøring fra den franske grensen der EM arrangeres i 2016. — Vi spilte jevnt mot England som har gode resultater i kvaliken, vi har vist at vi kan spille jevnt med mange av de beste. Et mesterskap i Frankrike vil være stort.

Opprykkshåp

I morgen venter en ny kamp for Kaiserslautern med Yttergård Jenssen fra start. Laget ligger godt an til å rykke opp til det mange hevder er verdens beste liga, den tyske Bundesligaen.

— Vi topper alt av statistikker, men har spilt for mange uavgjorte for å være fornøyde. Alle har stor respekt for oss når de kommer hit. Litt som Rosenborg hadde i eliteserien tidligere. Forhåpentlig får vi bedre uttelling, og kan vinne en tre-fire kamper på rad nå, sier han.