Yttergård Jenssen var ikke blant landslagstrener Per-Mathias Høgmos utvalgte til kampene mot Estland og Aserbajdsjan i dag.

Han var heller ikke i troppen mot Malta og Bulgaria i oktober. Senest i september spilte han fra start da Norge møtte England på Wembley.

— Ikke god nok

Dermed virker det som Yttergård Jenssen er i kulden hos sin tidligere trener i TIL.

— Jeg skulle gjerne vært med. Men realiteten er at landslagsledelsen har vurdert at jeg ikke er god nok, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

Fra landslagsledelsen har han hørt lite.

— Jeg har ikke hørt noe derfra, sier tromsøværingen med 34 kamper med flagget på brystet.

Tenker lite på landslaget

Han mener selv han er i meget godt slag for tiden etter å ha tatt tilbake plassen på klubblaget den siste måneden.

— Jeg har aldri vært i så god form som jeg er nå. Jeg løper mest i samtlige kamper jeg har spilt i det siste og føler meg veldig bra, sier Yttergård Jenssen, som poengterer at det er «tatt ut mange gode spillere som han ønsker lykke til i begge kampene».

- Frykter du at du ikke kommer til å få plassen tilbake etter å ha vært utelatt i to tropper?

— Jeg har per i dag ingen landslagsplass som kan ryke, så det tenker jeg lite på.

Derimot tenker han mye på det som skjer i Tyskland der klubblaget bare ligger ett poeng bak en direkte opprykksplass fra 2. Bundesliga.

— Jeg har kun fokus på Kaiserslautern og at vi skal komme oss høyest mulig på tabellen. Landslaget er ikke noe jeg har fokus på nå. Jeg heier og håper på seier i alle kampene Norge spiller selv om jeg ikke er med selv, sier midtbanespilleren, som i oktober ble pappa til Leonard sammen med Maria Evertsen Berg.