Svenskene er ikke helt ferdige med VM-sesongen. I går gikk flere av de største langrennsprofilene mosjonsløpet «Dundre Runt» på fem mil i Gällivare. Det endte med spurtseier til Daniel Richardsson, foran blant andre Johan Olsson.

Måten Richardsson sikret seg seieren falt ikke i god jord hos Olsson. Etter målgang var svensken oppgitt over taktikken til vinneren.

— Jeg syns man kan hjelpe til å dra litt. I et mosjonsløp kan man hjelpe til, sier Johan Olsson til NSD.

Som Sundbys Northug-utblåsning

Kritikken er ikke helt ulik den Martin Johnsrud Sundby kom med til Petter Northug etter 30-kilometeren i NM i 2013. — Jeg syns det er dritirritende. Når du går NM kan du godt være med å bidra. Det er litt feigt å ligge bak i tre mil, sa Sundby til NRK den gangen.

Nå er det altså svenskens tur til å krangle.

— Jeg lå i tet nesten hele veien, så har han ligget 10 meter bak. Han tok spurtprisen, så la han seg 10 meter bak igjen, sier Olsson oppgitt.

Skylder på sykdom

Richardsson på sin side, hevder det aldri var en bevisst plan å bli liggende bak.

— Jeg måtte kjempe. Han fikk en luke nesten med en gang, og det tok mange mil før jeg tok ham igjen, sier Richardsson.

Denne sesongen ble han nest beste svenske i verdenscupen sammenlagt med sin 15. plass. Johan Olsson på sin side imponerte blant annet med bronse på femmila i VM i Falun.

— Jeg turte ikke gå alt jeg kunne fra starten. Jeg har vært syk nylig, så jeg visste ikke hvor mye jeg kom til å orke, sier Richardsson.

Da han ble konfrontert med at landslagskompis Johan Olsson var sur på ham etter løpet, svarte han følgende.

— Det er det vel ingen grunn til det. Men om det er sånn er det hans problem, sier Richardsson.