ALFHEIM: Viking har kommet fram til at de ønsker å forlenge kontrakten til Pål Vestly Heigre, som i store deler av denne sesongen har vært på utlån i TIL.

– Både Arild Østbø, Pål Vestly Heigre og Viking har vært enige om å avvente keepersituasjonen, men vi sender snart et kontraktsforslag til Heigre, sier økonomisjef Henning Johannessen til Stavanger Aftenblad.

Regner med flere

Spillerens agent Tore Pedersen har fortsatt ikke mottatt tilbud.

– Vi har ikke hørt fra de ennå, men jeg regner med det også vil komme et tilbud fra Tromsø. Han har hatt en solid sesong, så det vil jeg tro kommer derfra også, sier Pedersen.

Han tror også Heigres innsats gjør at flere andre klubber vil komme på banen.

– Det vil overraske meg hvis det ikke er enda flere klubber enn de to som er interesserte, sier Pedersen.

En avgjørelse forhaster de fortsatt ikke.

– Vi må finne ut hva som er best for Pål og hva han selv vil. Han trives veldig godt i Tromsø og har fortsatt to viktige kamper igjen av sesongen. Nå er fokuset på å berge plassen med TIL, så får vi ta stilling til hva som skjer videre etter det, sier Pedersen.

– Ingen beslutning

Sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen sier klubben fortsatt ikke har tatt stilling til om de skal tilby Heigre en ny kontrakt.

– Vi er veldig fornøyd med den jobben Pål har gjort for oss, spesielt sett ut ifra situasjonen han kom inn i, med Gudmund (Kongshavn) plutselig ute, men vi har ikke gjort en beslutning ennå. Vi må ta en runde med han først, så får vi se, sier Johansen.

Ifølge TILs sportssjef er det flere faktorer inne i bildet som vil telle.

– I denne saken er det mange faktorer, blant annet Gudmunds tilstand og divisjonsstatus. Av den grunnen har vi ikke hatt samtalene med Pål.

Likevel signaliserer Johansen at det fort kan bli en avklaring.

– At det blir før siste seriekamp, det tror jeg, sier sportssjefen.