TRONDHEIM (adressa.no): I forrige uke opphevet Sør-Trøndelag tingrett fotoforbundet, slik at domsavsigelsen mot Petter Northug kan bli lest opp for åpne kameraer.

Gjelder alle medier

Northugs advokat Rasmus Brodtkorb sier til adressa.no at Petter Northug ikke gir sitt samtykke til å la seg fotografere eller at det blir gjort opptak av ham på vei til eller fra rettsmøtet eller under oppholdet i rettsbygningen.

— Hovedregelen er at det ikke skal bli tatt bilde. Jeg vil ikke kommentere dette utover det, sier Brodtkorb til adressa.no.

Northugs manager Are Sørum Langås bekrefter at beslutningen gjelder alle medier, også prduksjonsteamet som lager TV-serien «Sirkus Northug».

Forbudt å fotografere

Domstolloven sier at det er forbudt å fotografere eller gjøre opptak av den siktede eller domfelte på vei til eller fra rettsmøtet, eller under opphold i den bygningen hvor rettsmøtet holdes, med mindre vedkommende samtykker. Det gjør altså ikke Petter Northug.

Medieinteressen er voldsom rundt rettssaken. Over 40 representanter fra pressen vil være til stede i rettslokalet.

Tiltalen mot Northug omfatter seks punkter, fem for brudd på veitrafikkloven og ett for brudd på straffeloven. Det siste gjelder falsk anklage, at han tre ganger skal ha forklart at han var passasjer i bilen.

Northug hadde en promille på 1,65 da han kjørte bilen som endte i autovernet på Byåsen 4. mai.

Rett til høyden

Til tross for den utenomsportslige turbulensen i høst har 28-åringen trent svært bra og virker meget godt forberedt før langrennssesongen. Allerede mandag drar han på et nytt høydeopphold til Italia.

— Petter er innstilt på at han må igjennom og ta det som kommer. Vi har ikke tenkt for mye på lengden av dommen, men vi får håpe at han får sone etter at sesongen er over. Vi har heller ikke tenkt for mye over soningsmåten. Det er uansett ikke noe som vi styrer. Vi får ta det som det kommer, sier hans trener Stig Rune Kveen til NTB.

Høydeoppholdet skal vare i tre uker. Northug vil oppholde seg i Val Senales, dit også de norske landslagsløperne drar.