Spartak — RBK 1-1, 9-8 etter straffekonk:

– Det er bare en treningskamp i februar, ble det ropt fra tribunen i Benidorm da Spartak-spillerne "holdt på" som verst rett før pause.

Resultatet i en timinuttersperiode ble tre gule og ett rødt kort. Rett etter pause var antallet gule oppjustert til fem.

Men det unge RBK-laget, med fem på banen født på 90-tallet og ytterligere to på benken, klarte ikke utnytte overtallet. Før på overtid.

Da hadde en presset Fredrik Midtsjø slått en farlig tversover etter 66 minutter, hvor Jim Larsen ble fraløpt av nigerianske Emmanuel Emenike rett etterpå.

Men John Chibuike dukket opp på overtid etter et flott angrep, og sikret uavgjort mot den merriterte russiske motstanderen.

Og hvor RBK vant den påfølgende straffekonken.

La seg lavt

RBK la seg lavt og kompakt i starten, for å hindre ballsikre Spartak-bein å boltre seg i rommet bak Markus Henriksen og Ole Selnæs sentralt på midtbanen.

Dette grepet lyktes, med et par unntak. Det var skummelt da hjemvendte Everton-stjernen Danyiar Bilyaletdinov fikk ballen i beina, og ved et par anledninger gjorde han både Ole Selnæs og Per Verner Rønning svimle.

Samme mann var også nærmest mål før pause, da han dro seg fri og kom alene med Daniel Örlund. Men en kjapp Örlund reddet fint fra kloss hold etter 28 minutter.

RBK var på sin side nære da Daniel Berntsen kom til skudd fra 25 meter tidlig i omgangen.

Keeper Rebrov ga retur, men Fredrik Midtsjø klarte ikke komme til skikkelig avslutning.

Rett før pause fikk også Borek Dockal testet høyreslegga. Men tomålsscoreren fra Dalian-kampen traff kun murveggen bak Spartak-målet.

Sjansefattig

Med en mann mer forsøkte RBK å presse Spartak høyere etter pausen. RBK hadde også ballen mer, og kom til en del muligheter etter småfikst spill på venstresiden. Innbytter Jonas Svensson var frisk, men det var få foran mål til å gjøre noe med innleggene fra 18-åringen.

I et sjansefattig oppgjør smalt det i stedet andre veien. Brassen Welliton satte fart etter Midtsjøs feilpasning, og spilte gjennom en hurtig Emenike. Alene med Örlund gjorde han ingen feil.

Men John Chibuike, som hadde misset en bra mulioghet i det 83. minutt, ønsker straffekonkurranse. På pvertid, etter et flott angrep på venstresiden, ble han spilt fri foran mål. Ballen kaldt oppe i det venstre hjørnet, og 1-1. Dermed fulgte RBK opp seieren fra lørdag med en ny. Nå venter IFK Göteborg lørdag.

Daniel Örlund, Jon Inge Høiland, Jim Larsen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin

— Borek Dockal, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø (Jonas Svensson 71.), Daniel Berntsen (John Chibuike 61.), Daniel Fredheim Holm.

PS! I Copa del Sol avgjøres uavgjorte kamper me straffekonkurranse.Vinneren får to poeng, taperen ett.