Spartak — RBK 1-1, 8-9 etter straffekonk:

På ti minutter i første omgang hadde Spartak Moskva-spillerne tatt initiativet til en og en halv slåsskamp, det var knotter i brystet på Markus Henrisken, det var tre gule kort - og ett rødt.

Noen minutter inn i 2. omgang kunne antallet gule oppjusteres til fem - det hadde vært knotter i bryster på Ole Selnæs, og antall initierte slåsskamper kunne oppjusterers til to og tre kvart.

Det var 1. februar. Det var en treningskamp. Men Spartak Moskva-spillerne la fint lite i mellom mot RBK onsdag kveld.

- Unødvendig, med tanke på sjansene for skader , mente RBK-trener Jan Jönsson etterpå.

Fra sidelinjen ropte han høyt og tydelig ut hva han mente om alle de tøffe taklingene underveis.

Svensken var tydelig provosert etterpå, også. Men med utlikningen på overtid - og seieren etter straffekonkurransen - trakk han pusten før han møtte journalistene.

— Da fikk vi øvd oss på dette, også. Det kan være fint å ha med dette i bagasjen, sa han.

Markus Henriksen, derimot, likte duellene mot russerne.

— Det spritet jo opp kampen litt, og slikt trigger meg mer enn det frustrerer meg. Det er heller ikke ofte vi opplever så tøffe tak i treningskamper, hvor det oftere har tendens til å bli litt dødt, mener han - som selv fikk gult kort etter å ha stått ansikt til ansikt med mannen som stemplet han i brystet før pause.

Seier til slutt

I en kamp hvor RBK slet i starten, men løftet seg mer og mer utover i 2. omgang, var trener Jönsson godt fornyød med sluttresultatet.

Riktignok hadde RBK spilt en omgang med en mann mer på banen, men også fått et mål imot etter 66 minutter etter en stygg feilpasning fra unggutten Fredrik Midtsjø.

Men så utliknet John Chibuiuke på overtid, og etter en lang straffekonk - hvor RBK satte alle sine - ble Daniel Örlund helten da han reddet russernes niende forsøk.

— Det var bra av oss å komme tilbake da vi ble liggende under. Stort sett en bra gjennomført kamp. Og så fikk vi øvd oss på straffer, også. Det kan behøves, sa han - med et lite smil om munnen.