— Tvilen som er sådd i store presseoppslag om hvem Guy Bwele egentlig er, kan nå avkreftes, melder Start på sin hjemmeside.

Årsaken er at sportslig administrativ leder Trond Are Gjone har fått tak i begge personenes pass. Han har sendt fvn.no kopier av de to passene. Fødselsdatoene viser fem års aldersforskjell. De to Bwel-ene er ifølge passene faktisk født på samme dato. Vi har også blitt forevist en kopi av Guy Bweles lisenskort, som viser at han er tilknyttet Sports Etudes FC - slik han har opplyst.

Gjone forteller også at han har fått e-post av Start-prøvespiller Guy Bweles (23) eldre fetter - Ergotelis-spiller Guy Bwelle (28), som har vært borte fra klubben sin siden januar.

— Jeg har fått kopi av passet til broren. Det er bevis godt nok for meg. Nå er vi helt sikre på at det er to personer som heter Guy Bwele/Guy Bwelle. Det eneste jeg ikke kan verifisere, er antall landskamper Bwele har spilt, sier Gjone til fvn.no.

Det har blitt hevdet at Bwele har spilt to A-landskamper for Kamerun, men det kamerunske fotballforbundet benektet dette overfor Fædrelandsvennen onsdag .

Det er fortsatt ingen som har klart å finne bekreftelser på om, og i såfall hvilke, landskamper Bwele har spilt.

Ergotelis er imidlertid skråsikre på at Starts prøvespiller er deres eiendom. Den greske klubben har kontaktet advokater.

PS! Trener Stig Inge Bjørnebye har gitt beskjed om at Bwele ikke er aktuell for klubben uavhengig av hans status.