bwele1 Foto: Fvn

Bwele ble hentet til prøvespill hos Start i kraft av å være en 24 år gammel landslagsspiller, men det kamerunske fotballforbundet benektet i tirsdagens Fædrelandsvennen at denne spilleren finnes i deres landslagsregister .

Den greske klubben Ergotelis hadde nemlig en spiller med samme navn i troppen ved årsskiftet, som så forsvant og som ikke har vist seg på et halvt år. Årsaken skal etter det fvn.no forstår at han mener klubben skylder ham lønn. Nå mener grekerne at "Start-Bwele" og "Hellas-Bwele" er samme mann — som de hevder at har kontrakt med Ergotelis ut 2009. Dermed startet snøballen å rulle - og nå kan den rulle helt inn i rettsalen.

— Vi har engasjert advokat som skal se på saken, sier presidenten i Ergotelis Georgios Soultatos til fvn.no.

Føler seg trygge

På sin egen hjemmeside har klubben lagt ut en melding om at de vil sette juridisk personell på saken, og understreker nok en gang at Bwele er deres spiller.

— Vi er 100 prosent sikre på at det er vår Bwele, sier Soultatos.

Klubben har også sendt en faks til Start, hvor de sier akkurat det samme.

Ingen kontrakt

Etter at Fædrelandsvennen onsdag påpekte omstendighetene rundt Guy Bwele, har den greske klubben blitt nedringt av journalister.

— Det er mange journalister som har ringt oss, og lurer på hva som skjer, sier Soultatos.

Stig Inge Bjørnebye fortalte onsdag at Guy Bwele, som gjorde en god figur da han spilte for Start mot FC København lørdag, ikke kommer til å få kontrakt med sørlandsklubben.