STAVANGER (Aftenbladet): — Og det ser ut til at det har virket, humrer 23-åringen etter åtte seriemål på 19 serierunder. Så må det tilføyes at islendingen i tillegg startet på benken da Veton Berisha herjet i vårsesongen.

— Det blir feil å si at jeg ikke var skuffet da Viking avviste alle budene fra Kaiserslautern tidligere i sommer. For min egen del hadde det vært perfekt å bli kjent med klubben gjennom sesongoppkjøringen. Nå kommer jeg i stedet til Tyskland ved halvspilt sesong, sier Bödvarsson til Aftenbladet.

Lyttet til familien

Samtidig skjønner han Vikings dilemma.

— Jeg har kontrakt med klubben ut 2015-sesongen, og må forholde meg til det. Akkurat det samme sa min agent og min nærmeste familie da jeg hadde en samtale med dem under den uke lange sommerferien hjemme på Island i juli. De ba meg stå på og avslutte med stil i Viking. I tillegg vil jeg gjerne rose Ian Burchnall og Kjell Jonevret for at de tok en lang prat med meg, og forklarte meg hvorfor klubben ikke ville la meg gå nå. Jeg følte at det hjalp, og er svært fornøyd med at jeg nå kan levere for Viking på banen i form av mål, sier Bödvarsson.

Han legger til at hele spillergruppen hadde et møte da Yann-Erik de Lanlay ble solgt til Rosenborg og Veton Berisha dro til Greuther Fürth.

— Vi ble enige om å jobbe knallhardt for hverandre, og ikke la oss påvirke av avgangene. Det har gjort samholdet og moralen enda sterkere. Jeg synes vi spiller god fotball nå, og en av grunnene til at jeg scorer, er at laget produserer mange sjanser. Da er jobben enklere for oss på topp, mener den islandske spissen.

Vil gi tilbake

I fjor scoret Bödvarsson fem mål for Viking, så langt i år står han med åtte. Han vil ikke konkretisere målsettingen i form av antall mål. Men sier dette:

— Jeg vil gjerne bidra til at Viking får en god sesong i både serie og cup, og håper jeg kan fortsette å score. Det hadde vært utrolig kjekt å forlate Stavanger etter en sesong både tilhengerne og klubben er fornøyd med. Da kan jeg reise til Tyskland med god samvittighet. Og jeg kan love at jeg skal gi mitt ytterste for at vi går videre i cupen.

Landslaget motiverer

Kjell Jonevret lot Bödvarsson trene alternativt tirsdag, for at spissen skal være i toppslag til Molde-kampen onsdag.

— Han får en tøff kamp mot Molde, og da vurderte jeg at det var nyttig for Dadi med en ekstra dags restitusjon. Jeg tror vi kan få nytte av det, sier Jonevret.

Svensken roser innstillingen til sin islandske spiss.

— Jon har opptrådt veldig profesjonelt etter at Viking takket nei til Kaiserslauterns bud, og han vet han må prestere på banen for å komme i betraktning på landslaget. Island spiller to kamper i EM-kvalifiseringen allerede i september, og det er godt å se at det er en ekstra drivkraft for ham.

Det er Bödvarsson enig i.

-Jeg vil gjerne beholde plassen på landslaget nå som Island er nær en billett til neste års EM i Frankrike. Hele kvalifiseringen har vært et eventyr, men det er fortsatt fire kamper igjen, påpeker han.

Island leder gruppe A med 15 poeng etter seks kamper, foran Tsjekkia med 13 og Nederland med 10. Den 3. september spiller Island mot Nederland på bortebane, mens det er hjemmekamp mot tabelljumbo Kasakhstan i Reykjavik tre dager senere.

Uendret lag

I onsdagens kamp mot Molde gjør Viking neppe noen endringer på laget i forhold til Sarpsborg-kampen lørdag. Det vil si at Joackim Jørgensen fortsetter i midtforsvaret, mens Karol Mets skal krige på midtbanen.

Trolig lag (4-4-2): Iven Austbø - André Danielsen, Joackim Jørgensen, Indridi Sigurdsson, Kristoffer Haugen - Steinthor Thorsteinsson, Vidar Nisja, Karol Mets, Samuel Adegbenro - Suleiman Abdullahi, Jon Dadi Bödvarsson.