STAVANGER (Aftenbladet): Nederlag mot Bryne i 3. runde eller tap i kvartfinalen har stort sett vært Vikings cuphistorie de siste 14 årene.

Derfor er trener Kjell Jonevret ekstra spent før Molde kommer til Stavanger onsdag. I fjor krasjet Viking ut med hele 1-5 på Aker stadion, mot et Molde-lag som senere ble både cup og seriemestere. Denne sesongen har romsdalsklubben slitt, mens Viking har spilt seg inn i medaljestriden i serien. Og med Ullevaal bare to hinder unna, er også en etterlengtet cupfinale innen rekkevidde igjen.

Enkleste vei til Europa

  • Trender og statistikk er til for å brytes, og jeg ser fortsatt på cupen som den enkleste veien ut i Europa og å vinne noe med Viking, sier trener Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Samtidig medgir han at årets turnering er litt spesiell.

  • Det er ikke ett eneste lag fra 1. divisjon igjen i cupen, kvaliteten på de gjenværende lagene er rett og slett svært høy. Derfor må vi både være gode og heldige med trekningen for å kunne nå Ullevaal i november, erkjenner Jonevret.

Ingen store Molde-endringer

Han så Moldes seriekamp mot Odd (2-2) fra sofaen i Stavanger søndag kveld, og kunne konstatere at hans assistent fra Molde-tiden, Erling Moe, ikke fikk den drømmedebuten han hadde håpet på.

  • Erling har vært en del av trenerapparatet i Molde hele sesongen, og det er ingen store endringer å spore i lagets spillestil. Men Erling Moe er spillernes mann, en fyr som er godt likt og som sikkert sprer litt glede i gruppen. På papiret har Molde en veldig sterk tropp, uten at de har prestert deretter. Så jeg mener bestemt vi har sjansen til å slå dem onsdag. Husk på at Odd stilte et redusert lag fra start, og var mye bedre da de toppet etter pause, sier Jonevret, som dog ikke kunne unngå å føle sympati med landsmannen Andreas Linde.

  • Den keepertabben han gjorde forut for 2-2 glemmer han nok ikke.

Moore som joker

Viking må fortsatt klare seg uten Anthony Soares og Björn Daniel Sverrisson. De trente begge i går, men er ennå ikke friskmeldte etter hjernerystelse og leggbåndsskade. Jonevret tror heller ikke at troppen suppleres med noe nye spillere før vinduet stenger neste uke.

  • Jeg regner i alle fall ikke med noen, legger han til.

Engelske Kieffer Moore fikk sin Viking-debut mot Sarpsborg lørdag, da han spilte de siste 23 minuttene. Spissen er fortsatt ikke på sitt fysiske toppnivå, og Jonevret bekrefter langt på vei at han ikke starter mot Molde.

  • Men med sin hodestyrke og robuste fysikk er det en god mann å ha i bakhånd. I tillegg har vi jo kamp mot Bodø/Glimt allerede lørdag, minner Viking-treneren om.