Marcus Pedersen fikk en kjempeopptur etter overgangen til Strømsgodset i fjor sommer etter marerittet i Brann. Spissen sier han fikk nok av Bergen da han ble spyttet på i butikken.

I et intervju med Hamar Arbeiderblad sier Pedersen at han ikke fant seg til rette i Brann, og at det til slutt ble en enkel avgjørelse da Strømsgodset ville ha ham tilbake, fem år etter at han forlot klubben til fordel for nederlandsk fotball.

— Brann er helt sikkert en kjempefin klubb å spille for når de har medgang. Da jeg bodde i Bergen, hadde vi ikke det. Folk på gata hater deg hvis laget sliter, sier han til avisen.

Spesielt én hendelse fikk begeret til å renne over for kraftspissen.

— Jeg ble spyttet da jeg var på butikken og handlet. Jeg måtte virkelig holde meg i skinnet for ikke å klikke helt. Rullegardinen var på vei ned, men jeg klarte heldigvis å holde meg, sier han.

— Vært utålmodig

Pedersen scoret bare seks mål på 19 kamper for Brann, men da han fikk på seg Godsets blå drakt igjen løsnet det skikkelig. 25-åringen scoret elleve mål på ti seriekamper og ble lagets toppscorer sammen med Iver Fossum.

Laget tok til slutt sølv, og i tillegg ble Pedersen tatt ut på landslaget igjen. Målene har selvfølgelig skapt spekulasjoner om et nytt opphold i utlandet.

Pedersen har spilt for nederlandske Vitesse og engelske Barnsley, men uten suksess.

— Jeg har nok vært litt for utålmodig med hvilke klubber jeg har gått til. Klubbene har ofte slitt i bunnen av tabellen, og det er ikke lett å spille ensom spiss på lag som sliter. Nå vil jeg vurdere nøyere, være mer tålmodig og heller avvente. Men jeg trives veldig bra i Drammen, så det er ikke noe jeg stresser med.

(©NTB)