Sørloth ble tidligere i november solgt til nederlanske Groningen og har skrevet under på en fire og halvt års lang kontrakt, som starter 1. januar. Tirsdag var han imidlertid tilbake på Rosenborg-trening og skal trene med RBK til og med neste uke.

Alexander Sørloth har hatt en stor sesong for Bodø/Glimt. Nå drar den unge trønderen til Groningen i Nederland. Foto Digitalsport

— Det er kjempeartig å møte kompiser og jeg har savnet å være på Lerkendal, så det er veldig gøy, sier Sørloth til adressa.no. - Er det vemodig at det nærmer seg slutten?

— Kanskje litt, men jeg gleder meg kjempemye til å få trene her og snakke med kamerater, så det går fint.

Viktige treningsuker

Når Sørloth reiser nedover til Nederland i desember, går han inn i et lag som er midt i sesongen. Groningen har prestert helt på det jevne så langt i år og ligger på en åttendeplass etter 13 spilte kamper, men har kun to poeng opp til femteplass.

— Det er veldig viktig at jeg får trent med Rosenborg nå. Jeg må få holde meg i form slik at jeg klar til dyst over nyttår, sier spissen.

— Han er en Rosenborger

Trener Kåre Ingebrigtsen mener det er helt naturlig at 19-åringen trener med Rosenborg, selv om de lader opp til torsdagens Europaliga-kamp mot Saint-Etienne. Den kan ikke Sørloth spille.

— For oss er Sørloth en Rosenborger og han trenger trening før han reiser ned. Da er det ingen tvil om at han får lov til å trene med oss, så der trengte vi ikke å tenke oss om engang, sier Ingebrigtsen.

Sørloth selv gleder seg nå til å ta fatt på utenlandskarrieren og tror ikke det skal være noe problem å gå inn i en sammensveiset gruppe halvveis i sesongen.

— Det blir selvfølgelig spennende og det er en ny kultur, men jeg er en utadvent person, så det skal gå fint, sier han.