Duoen, som begge er født i 1996, har denne sesongen trent jevnlig med klubbens førstelag i tillegg til spill for B-laget i 3.-divisjon.

Som iTromsø omtalte i sommer var det tidlig klart at spillerne skulle få proffkontrakt med klubben foran 2016-sesongen.

— Signeringene er både gledelig fordi vi snakker om to holdningssterke, talentfulle spillere, men også fordi den understreker utviklingsretningen klubben har tatt, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til klubbens hjemmeside der nyheten ble lagt ut i ettermiddag.

Målfarlig

Gundersen er kjent som en målfarlig midtstopper, og endte opp med 12 mål i G19-cupen og 3.-divisjon. Han fikk også debuten i eliteserien i høst.

– Målet er å spille fast allerede i 2016. Jeg kan ikke sikte noe lavere, sa Gundersen til iTromsø etter semfinaletapet i G19-cupen mot Rosenborg tidligere i høst.

I trenerteamet har Gundersen en høy stjerne.

– Jostein er tøff i boks og flink til å komme først på ballen. Jeg tror allerede fra neste sesong at han blir å melde seg på med tanke på spill for A-laget. Han har en rå mentalitet, sa B-lagstrener Lars Petter Andressen til iTromsø etter den samme kampen.

Følger i pappas fotspor

Fredrik Michalsen er neste unge spiller inn i TIL-stallen. Her på trening sammen med Benny Lekström, Thomas Drage og Magnar Ødegaard. Foto: Rune Robertsen

Michalsen kom fra Fløya da han var 14 år. Han måler 189,5 centimeter på strømpelesten og er en sentral midtbanespiller som er brukt mye i den defensive rollen. Den høyreiste spilleren er sønn til den gamle TIL-spilleren og tidligere styremedlem Kjetil Emil Olsen, og har dermed fotballen i blodet.— Jeg håper det er muligheter i TIL, og det er her jeg vil være. Om de vurderer å signere meg er det musikk i mine ører, og veldig hyggelig å høre, sa Michalsen til iTromsø i sommer.