José Mourinho er ikke som fotballtrenere flest. Den merriterte portugiseren er elsket og hatet, og er kjent for å være frittalende i intervjuer. Og den karismatiske fotballtreneren har mye på hjertet også i et ferskt intervju med den britiske avisen The Telegraph.

Blant tingene Mourinho snakker om, er dagens spillerlønninger. Blant andre Liverpool-spiller Raheem Sterling har fått mye oppmerksomhet den siste tiden, etter at han takket nei til en ukelønn på svimlende 1 million kroner.

— En gang kom spillerne til fotball og forventet å være rike når de sluttet. Nå forventer de å være rike før de har spilt sin første kamp, sier Mourinho om dagens lønninger.

Enig med Wenger om én ting

I tillegg til å flere ganger ha havnet på kant med fotballforbundet i England, krangler Chelsea-manageren til stadighet med Arsenals franske trener Arsène Wenger.

DYTTET MOURINHO: Wenger ville så gjerne revansjere ydmykelsen fra i fjor, men Arsenal kom til kort mot knallsterke Chelsea. Foto: NTB SCANPIX

At de to managerprofilene sjeldent er enige legger ikke Mourinho skjul på. Men han kan vise til ett tema han og Wenger faktisk er helt enige om.— Jeg syns han sa noe som er interessant. Han er imot Ballon d'Or (kåring av verdens beste spiller), og jeg syns han har rett. For i øyeblikket syns jeg fotballen mister litt av konseptet med lagspill ved å fokusere mer på det individuelle, sier Mourinho om kåringen.

Arsène Wenger har tidligere sagt at han aldri vil avgi en stemme i kåringen, fordi han først og fremst bryr seg om lagspillet.

— Vi ser alltid på den individuelle prestasjonen, den individuelle statistikken og hvem som løper mest, sier José Mourinho.

- Jeg har et problem

Prisen som verdens beste fotballspiller har de siste årene vært en kamp mellom portugisiske Cristiano Ronaldo og argentineren Lionel Messi.

Manglende selvtillit har heller aldri vært Mourinhos varemerke. Da han i 2004 tok over London-klubben Chelsea, omtalte han seg selv som «the special one».

I det ferske intervjuet med The Daily Telegraph virker det som han fortsatt har god tro på seg selv.

— Jeg har et problem, det er at jeg har blitt bedre til alt jobbrelatert siden jeg startet i jobben. Det har vært stor forandring på mange områder, men jeg føler meg bedre og bedre, sier han.

— Men det er en ting jeg ikke kan forandre. Når jeg møter media, er jeg aldri hyklersk.