Skotten Andy Murray tok seg til semifinale i Australian Open for sjette gang på sju år da an slo spanske David Ferrer i en langdryg kvartfinale onsdag.

Den åttende seedede Ferrer var en seig nøtt for den annenseedede briten. Murray vant 6-3, 6-7 (5-7), 6-2, 6-3. Spanjolen kjempet heltemodig i kampen som varte nesten tre og en halv time.

Murray har vært i finalen i Melbourne fire ganger, men han har ennå til gode å gå til topps i årets første Grand Slam-turnering.

Murray kan fort ende opp med tittelen hvis han fortsetter i samme sporet fra det han har vist så langt i turneringen. Kampen mot Ferrer ble derimot ikke lett selv om settsifrene viser klar Murray-dominans.

Murray brøt Ferrers serve en gang i det første settet og det var nok til å få god start på kampen.

– Det var en del vind i åpningen av kampen, men jeg fikk likevel god kontroll på returene mine. Det andre settet gikk til tie break som Ferrer vant.

Spanjolen jobbet derimot hardt for hver eneste ball uansett hvor håpløs situasjonen så ut i de resterende settene. Murray var derimot skjerpet hele tiden og dro i land seieren med et solid grunnlinjespill.

I semifinalen møter Murray den canadiske superserveren Milos Raonic. Han slo franske Gaël Monfils 6-3, 3-6, 6-3, 6-4 i sin kvartfinale.

I den andre semifinalen er det stormøte mellom Novak Djokovic og Roger Federer.

Det er ikke bare Murray som har gjort det bra av de britiske spillerne. For første gang siden 1977 er Storbritannia representert i to semifinaler i Australian Open.

I kvinneklassen tok Johanna Konta seg til semifinale med 6-4, 6-1 over useedede kineseren Zhang Shuai. Useedede Konta møter tyske Angelique Kerber i torsdagens semifinale. Kerber slo hviterussiske Victoria Azarenka i sin kvartfinale. (NTB)

LES OGSÅ: