Mens Federer sikret sin 12. semifinalebillett i Australian Open på 13 år da han slo Tomas Berdych i kvartfinalen, knuste regjerende mester Djokovic japanske Kei Nishikori i sin kamp.

– Alltid en utfordring

Djokovic slo tilbake etter at han måtte kjempe for seieren i forrige runde mot franske Gilles Simon og vant 6-3, 6-2 og 6-4 mot Nishikori.

Japaneren hadde taket på Djokovic i tredje sett, men kastet bort muligheten på sin egen serve og dundret racketen i bakken i frustrasjon.

– Jeg har møtt Roger 44 ganger, og det er alltid en utfordring. Jeg har stor respekt for ham, sa Djokovic etter at semifinalebilletten var i boks.

Federer gjorde jobben

Federer hadde små problemer mot Tomas Berdych i kvartfinalen. Kampen mot den sjetteseedede tsjekkeren endte 7-6, 6-2, 6-4. Federer måtte riktignok jobbe hardt for å ta hjem det første settet. På veien mot det avgjørende tiebreaket hadde de to duellantene brutt hverandres serve.

I andre sett satte Federer skapet på plass og vant nær sagt alle de viktige ballene. Dermed sikret veteranen seg kontroll over kampen.

Berdych brøt riktignok Federers serve tidlig i det tredje settet, men Federer slo umiddelbart tilbake og la presset tilbake på sin langt mindre meritterte motstander.

Kampen var over på to timer og 16 minutter.

Williams suste til semifinale

Verdensener Serena Williams hadde ingen problemer med å sikre seg semifinalebillett i Australian Open i tennis. Maria Sjarapova var lett match mandag.

Williams hadde vunnet sine 17 siste møter med Sjarapova før mandagens kvartfinalemøte, og seiersrekken var forlenget etter to kjappe sett. Det første endte 6-4, før Williams avsluttet kampen med 6-1-seier i det andre.

Maria Sjarapova måtte se seg slått av Serena Williams. Foto: Tyrone Siu / Reuters / NTB scanpix

Maria Sjarapova har dermed ikke slått 34 år gamle Williams på 12 år.Nå venter Agnieszka Radwanska i semifinalen for den amerikanske storfavoritten. Få levner den polske jenta, som slo spanske Carla Suárez 6-1, 6-3 i sin kvartfinale, rare sjansene i den kommende semifinalen.

Radwanskas historie mot Williams er riktignok ikke så mørkt som Sjarapovas, men fasiten viser likevel åtte strake tap siden 2008. I de nevnte oppgjørene har den polske jenta vunnet kun ett eneste sett.

Historien viser også at Serena Williams aldri har tapt en semifinale i Australian Open. Hver eneste gang den amerikanske superstjernen har kommet seg gjennom kvartfinalene, har hun i tillegg vunnet turneringen til slutt.

Serena Williams har vunnet 21 Grand Slam-titler i sin innholdsrike karriere. Steffi Graf står med 22. Alt tyder på Williams har stø kurs for å matche den tyske legenden.

– Hun er god til å forsvare seg og en fantastisk jente, sier Williams om semifinalemotstander Radwanska.

– Uansett hvem som går til finalen, blir det en stor kamp. Jeg har ingenting å tape, tilføyer hun.

Serena Williams er regjerende mester i Australian Open.(NTB)