Joshua King (t.v) og Alexander Tettey er to av fire nordmenn i årets utgave av Premier League. Joshua King (t.v) og Alexander Tettey er to av fire nordmenn i årets utgave av Premier League. Foto: Digitalsport og NTB Scanpix

Premier League-tipset: To nordmenn rykker rett ned

For halvparten av de norske spillerne blir årets sesong i England en kamp for å overleve.

Den fullstendige vurderingen av Premier League-sesongen 2015/16 publiseres klokken 18.00 i kveld.

I årets sesong er det fire nordmenn i den øverste divisjonen i England: Brede Hangeland (Crystal Palace), Alexander Tettey (Norwich), Joshua King (Bournemouth) og Martin Samuelsen (West Ham) er dem som er registrert i førstelagstroppen i sine respektive klubber.

Neste sesong kan halvparten av dem være borte. Hverken Tetteys sesong med Norwich eller Joshua Kings eventyr i badebyen i sør ender lykkelig ifølge årets Premier League-tips.

Her kan du lese vurderingen til Lars Tjærnås om hvorfor det ikke blir fornyet kontrakt på øverste nivå for de to landslagsprofilene:

19 Norwich

"Canaries" er blitt et heislag, og rykket rett opp igjen etter ett år på nest øverste nivå. Det kan bli tungt å bli værende. Stallen er ikke veldig forskjellig fra den som rykket ned for to sesonger siden, dog er den ikke uten kvalitet.

Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås. Foto: Ørn E Borgen

John Ruddy er en solid keeper, og vil tjene noen poeng. Foran seg har han den tøffe lederen Russel Martin og blant annet rutine i Martin Olsson og Sebastien Bassong.På midtbanen er Youssouf Mulumbu og Graham Dorrans hentet fra WBA, sistnevnte etter å ha vært på lån. Mulumbu var meget god i fjor. Også i dette leddet er det mye rutine, noe også Alexander Tettey har skaffet seg. Mest spennende er likevel kreative Nathan Redmond og tekniske Gary O'Neil.

Fremme var Cameron Jerome giftig i fjor, men han har slitt på øverste nivå tidligere. Gary Hooper og Lewis Grabban er gode avsluttere, men jeg tviler på at Norwich scorer nok mål til å overleve.

20 Bournemouth

Bournemouth er et eventyr og en sensasjon. Anført av smarte Eddie Howe har klubben med en stadion som kun tar drøyt 11 tusen tilskuere rykket opp til øverste nivå for første gang i sin 126 årige historie.

De har handlet klokt denne sommeren. Artur Boruc er en mer enn stødig burvokter, og har gjort lånet fra Southampton permanent. Tyrone Mings var meget ettertraktet, og kan bli et kupp på venstrebacken. Sylvain Distin er en lederskikkelse med autoritet i midtforsvaret, og bør splitte Steve Cook og Tommy Elphick, som var meget gode i fjor.

Kantspiller Matt Richie kan bli en attraksjon med sine dribleraids. Den sentrale midtbanen er hardtarbeidende og solid på nivået under, men selvsagt uprøvd på dette nivået.

På topp skal en nordmann sørge for nettsus. Joshua King får en tøff jobb, sannsynligvis med lite støtte i mange kamper hvis han får spille. Callum Wilson blir et naturlig førstevalg etter å ha herjet i fjor.