Real Madrid – CSKA Moskva (Russland) 4-1, sammenlagt 5-2:

Med to mål av Cristiano Ronaldo og oppskriftsmessig 4-1-seier over CSKA Moskva tok Real Madrid seg ett steg videre i mesterligaen.

Real Madrid har lagt Barcelona langt bak seg i den spanske serien og er ute etter å overta erkerivalens tittel også i verdens gjeveste internasjonale klubbturnering. Begge de spanske storklubbene er i fredagens kvartfinaletrekning.

Ronaldo matchet ikke Lionel Messis målskred med fem scoringer forrige uke, men han la på til 42 mål denne sesongen og er oppe i 11 på de sju siste kampene.

– Det var en god kamp, vi spilte bra og tok oss videre , oppsummerte Karim Benzema, som hadde ett mål og en målgivende pasningen på den halve omgangen han spilte.

Eneste skår i gleden for Real Madrid var at Xabi Alonso fikk gult kort og mister første kamp i kvartfinalen.

Punktert

Gonzalo Higuaín scoret det første målet etter vel halvspilt første omgang på Estadio Bernabeu. Det startet med den tyske playmakeren Mesut Özil, som spilte til Kaka. Brasilianeren viste noen tekniske lekkerbiskener og serverte den argentinske spissen, som scoret fra kort hold.

Ronaldo scoret i 1-1-kampen i Moskva som er eneste mesterligakamp José Mourinhos menn ikke har vunnet denne sesongen. I det 54. minutt sørget portugiseren for å fjerne det meste av tvilen om at onsdag skulle by på den sjuende seieren. Han prøvde seg med en avslutning fra 35 meter. Keeper så ut til å ha kontroll, men ballen flakket i lufta og endte i hjørnet.

– Vi måtte lide mer enn vi burde inntil 2-0-målet, men vi leverte en moden og balansert prestasjon. Vi er rede for hvilket som helst lag vi måtte få i trekningen fredag, sa Mourinho.

Krevende

Karim Benzema nyttet tiden godt etter at han kom inn for Higuain. Han hadde vært på banen bare noen sekunder da han i det 70. minutt ble spilt fram av Özil og scoret i annet forsøk etter at keeper reddet første avslutning.

Zoran Tosic, med en fortid i Manchester United, ga russerne på tribunen litt å glede seg over da han reduserte til 3-1 med et langskudd som duppet i mål via tverrliggeren. Iker Casillas, som ifølge spansk sladrepresse har fått ja fra sin TV-reporterkjæreste Sara Carbonero og skal gifte seg i juli, var sjanseløs.

Et par minutter senere måtte Real-keeperen i aksjon da Tosic viste fram skuddfoten igjen, og Mourinho begynte å bli irritert på sidelinjen.

– Kampen var krevende helt til slutt, men slik er det i mesterligaen , sa Mourinho.

Real skjerpet seg mot slutten, og på overtid fant Benzemas innlegg Ronaldo alene foran åpent mål. Dermed endte det med tremålsseier.