Chelsea's John Terry, left, celebrates his goal against Napoli with teammates during their Champions League last sixteen second leg soccer match at Stamford Bridge, London, Wednesday, March 14, 2012. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) Foto: SCANPIX

Chelsea-Napoli 4-1 e.e.o. (5-4 sammenlagt):

Engelsk fotball har vært ille ute i Mesterligaen denne sesongen. Én etter én har Manchester United, Manchester City og Arsenal røket ut av den gjeveste europeiske cupen – og i kveld var det Chelsea sin tur til å stå på kanten av stupet.

London-laget tapte 3-1 i Italia, og kunne hatt et vesentlig bedre utgangspunkt før kveldens retur på Stamford Bridge.

Men etter 90 minutter hadde vertene hentet opp Napolis forsprang, og kampen om kvartfinaleplass måtte gå til ekstraomganger.

Chelsea har hatt det tøft sportslig denne sesongen — men i kveld fikk klubbens tilhengere en noe uventet helt.

For like før den første ekstraomgangen var ferdig fikk Branislav Ivanovic muligheten. Backen grep den på mesterlig vis - og smalt ballen i mål bak Napoli-målvakt Morgan De Sanctis. Og Chelsea videre til kvartfinalen i Mesterligaen.

Etter kampen kunne en glisende Frank Lampard konstatere:

- Han avsluttet som en spiss.

Lampard mente naturlig nok at dagens avansement var viktig for klubben.

— Det var viktig at vi viste den gløden vi hadde i kveld. Det har vært en vanskelig sesong, men kanskje kan dette være med på å snu det for oss, sa han.

Og fikk støtte av John Terry:

- Vi beviste at vi er et lag i kveld. Vi viste hva Chelsea er laget av.

Napoli-stormløp

Etter ti minutter av kampen kunne imidlertid utgangspunktet gått fra vondt til verre for Chelsea. Marek Hamsik fikk ballen på drøyt 16 meter, vendte hurtig opp og fyrte løs. Avslutningen ble imidlertid delvis blokkert og Petr Cech kunne plukke opp ballen.

Bare minutter senere fikk samme Hamsik ballen på høyresiden, la inn foran mål der Edinson Cavani var og knallet ballen i nettveggen.

Like etter var det Ezequiel Lavezzi som fikk muligheten da han ble spilt fri på høyre. Han skar innover, men skjøt rett på Cech.

Hjemmelaget hadde ingenting å by på.

Før:

Etter 28 minutter la Ramires inn fra venstre. Didier Drogba slet seg løs i feltet, og stupte ballen i noten til 1-0. ## Overtok presset

Og plutselig var det kamp. Chelsea kom til stadighet rundt på sidene, og fikk prikket innleggene inn i boksen uten for mye press. Samtidig som Napoli – nær sagt som alltid – var farlige på kontringer.

Like etter halvtimen kunne Daniel Sturridge ha nikket inn 2-0-scoringen, men stussen ble for upresis.

På overtid av den første omgangen var det virkelig nære på for hjemmelaget. Etter en corner fikk David Luiz lagt inn fra høyre. Ballen gikk hardt langs bakken, og var på vei retning Drogba for blank goal – men nådde aldri frem.

Like etter hvilen fikk Chelsea et hjørnespark forært. Hjørnesparket traff John Terry på femmeteren, og engelskmannen stusset ballen over Morgan De Sanctis og i mål til 2-0. Der og da var det Chelsea som var videre til kvartfinalen i Mesterligaen.

Måtte endre kampplanen

Og Napoli måtte endre kampplanen fra å ligge bakpå og satse på kontringer til å måtte styre kampen i jakt på scoring.

Det maktet italienerne på strålende vis.

Bare ti minutter ut i omgangen fikk Gökhan Inler ballen i returrommet. Han skjøt ballen mellom beina på Frank Lampard før den suste i nettet bak Petr Cech. Dermed var det plutselig Napoli som atter var i førersetet.

Kampen andret atter karakter, og etter 65 minutter fikk Drogba ballen i feltet. Han vendte hurtig opp, og skjøt i vendingen. De Sanctis måtte ut i fullstrek, og slo ballen til corner.

Men Napoli var ikke i London bare for å forsvare seg. Med 20 minutter igjen på klokken spilte Cavani Juan Zuniga fri med et frekt hælspark, men avslutningen fra god posisjon gikk rett på Cech.

Men bare minutter senere ble det virkelig stemning på Stamford Bridge. Etter en corner stusset Branislav Ivanovic ballen i hånden til innbytter Dossena. Dommer Felix Brych pekte på straffemerket, og Frank Lampard hamret ballen i mål fra ellevemeteren. Og med det var lagene helt likt i kampen om kvartfinaleplass.

Det resultatet sto seg helt til ekstraomgangene.

Enorm Torres-sjanse

Der kunne Fernando Torres blitt den store helten for Chelsea. Han jaget en ball i bakrom da Napoli-målvakt Morgan De Sanctis var virkelig på bærtur. Han ruste ut og bommet fullstendig – og da fikk innbytter Torres sin store mulighet.

Han kom imidlertid for skrått på, og satte ballen utenfor det tomme målet.

Før forsvarsspilleren Branislav Ivanovic altså fikk all verdens tid i Napoli-feltet.

Han fikk ballen servert av en for kvelden meget sterk Didier Drogba, og smalt til på direkten. Pang i noten bak De Sanctis bakerst hos Napoli.

Det sendte Stamford Bridge til himmels. Og Chelsea videre til kvartfinalen i Mesterligaen - som eneste engelske lag.