Den amerikanske tennislegenden John McEnroe står med syv Grand Slam-titler, og er blant tidenes beste mannlige spillere. Det er 31 år siden den forrige store triumfen, men det mangler ikke på tro på egne ferdigheter hos 56-åringen.

Under et besøk hos Talkshow-verten Jimmy Kimmel denne uken fortalte den kontroversielle amerikaneren at han fortsatt ville gitt Serena Williams hard kamp.

— Jeg tror jeg fortsatt kunne slått henne, sier McEnroe på TV-programmet som vises på TV-kanalen ABC.

Takket nei til Trump-tilbud

Han forteller at han tidligere har trent med verdens beste kvinnelige tennisspiller, og at hans egne døtre ikke har noen tro på at McEnroe kan slå Williams.

I intervjuet røper amerikaneren også at nåværende presidentkandidat i USA, Donald Trump, for 15 år siden kom med et tilbud til ham og Serena Williams for å møtes til en duell. Det var ikke godt nok, sier 56-åringen.

Her jubler Serena Williams under årets Wimbledon-turnering. Foto: TOBY MELVILLE, Reuters

— Serena har mye å tape ved å ryke mot en gamling som meg. Og jeg har mye å tap, for hvis jeg taper, vil jeg ikke kunne oppholde meg i en eneste herregarderobe de neste 15 årene, eller potensielt resten av livet mitt, sier han lattermildt.

Roser mulig Williams-kvadruppel

Men selv McEnroe er overbevist over at han ville vunnet en duell, sparer ikke mannen som har vunnet syv Grand Slam-titler på superlativene i beskrivelse av Williams, og hennes mulighet til å vinne fire Grand Slams i ett kalenderår.

— Den forrige som gjorde det var Steffi Graf, som er trolig er den nest beste som noen gang har levd, for meg bare bak Serena. Dette er veldig, veldig sjeldent, sier McEnroe om den yngste av Williams-søstrene.

Med seier i US Open som starter 31. august har hun nemlig vunnet både Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open i 2015. Tyske Graf klarte den bragden i 1988.