Det var etter en drøy times spill at AaFKs offensive venstreback, Jonathan Parr fikk skikkelig treff. Ballen gikk som et prosjektil mot vinkelen, men snek seg noen centimeter utenfor «ramma» bak Brann-keeper Håkon Opdal.

Ballen traff derimot ei seks år gammel jente. Som ble fraktet til legevakta rett etter uhellet. Se hendelsen i videoen øverst i saken.

Ekkelt

– Jeg sendte en SMS til jentas far og fikk melding tilbake at det står bra til med henne. Jeg så ikke sjøl at mitt skudd traff en tilskuer, og det var ekkelt å høre at jenta var truffet, sier en alltid ydmyk Jonathan Parr.

Unggutten medgir at hans skudd var knallhardt, men at han har aldri opplevd at et skudd har rammet en tilskuer.

– Jenta var visstnok blitt hoven i ansiktet, men jeg er glad at det har gått bra, tross alt, sier Parr.

Arrangementsansvarlig i AaFK, Øyvind Vebenstad, forøvrig onkel til Jonathan Parr, var i går kveld i samtale med jentas far.

– Han kunne fortelle det stod veldig bra til med jenta. Hun ble brakt til legevakta etter kampen, og var en tur innom et sjukehus igjen i går for oppfølging, sier Vebenstad.

Fått invitasjon

Familien ønsket ikke å snakke med Sunnmørsposten i går kveld, men er glad for invitasjonen som de har fått fra AaFK om et besøk hos klubben ved en passende anledning.

– Vi forsøker alltid å ivareta publikums sikkerhet på våre kamper. For folk skal føle seg trygge på AaFK-kamper, sier Øyvind Vebenstad.

Briller knust

Under forrige hjemmekamp inntraff også et uhell etter et skudd på tribunen.

– Da fikk en dame sine briller knust av et skudd som havnet på tribunen. De brillene har vi erstattet, sier arrangementsansvarlig Vebenstad.

– Kan det bli aktuelt å sette opp nett bak målene, slik vi ser på enkelte internasjonale stadion?

– Nei, i utlandet gjøres dette for at ikke publikum skal kaste gjenstander inn på banen. Vi vil ikke foreta slikt tiltak. Men foran neste sesong i eliteserien vil vi henge opp plakater der vi gjør publikum oppmerksom på at skudd kan havne på tribunen, sier Øyvind Vebenstad.

Forsikring

Han kan legge til at AaFK har tegnet en bred arrangementsforsikring som skal dekke uforutsatte hendelser. Også AaFK-spillene har sine egne forsikringer.

– Det er utrolig viktig for å oss å si at vårt publikum skal føle seg trygge på Color Line stadion, avslutter Øyvind Vebenstad.

Alle målene fra runden:

Alle målene runde 29