Kanadieren var en av Rosenborg IHKs største profiler og mest giftige målpoengplukkere i sin tid i klubben.

I fjor gikk han til Fredrikstad-laget Stjernen, også her har han plukket jevnt med poeng. Men etter en konflikt med en lagkamerat forlater han nå norsk ishockey.

Overfor Fredriksstad Blad forteller Dickenson bakgrunnen for den avgjørelsen.

– Psykisk og fysisk utbrent

– Det har vært noen hektiske dager som ender i at jeg signerer for den danske klubben Herning, sier Lou Dickenson til avisen.

POENGKONGE: Dickenson bar som regel gullhjelmen (hjelmen for lagets beste poengplukker) i sin tid i Rosenborg IHK. Foto: Fredrik Saltbones

Før jul havnet Dickenson i slagsmål med en lagkamerat på trening og slo ham til blods. Spilleren svarte med en rasistisk kommentar.– Det er en kommentar som har truffet meg dypt i hjertet, og som jeg ikke klarer å glemme. Jeg sover ikke om nettene og klarer rett og slett ikke å yte det jeg vet jeg kan, sier Dickenson.

– Jeg føler meg både psykisk og fysisk utbrent, og for å komme meg videre i livet må jeg forlate Stjernen nå. Jeg ønsker å si til fansen at jeg ikke ønsket at det skulle ende slik. Jeg føler meg fantastisk mottatt. Jeg og min familie er blitt behandlet som konger, og vi kunne ikke vært mer fornøyde med byen, men den nevnte hendelsen gjør rett og slett at jeg ikke klarer å spille mer for Stjernen.

Spilleren angrer på rasisme

Lagkameraten som havnet i slåsskampen med Dickenson innrømmer at han svarte med en rasistisk kommentar, men sier samtidig at han angrer overfor Fredriksstad Blad.

Daglig leder Trond Magnussen sier at begge spillere ble kalt inn på teppet etter hendelsen før jul, og at han oppfattet det som de skværet opp.

– Jeg har hatt mange samtaler, både en-til-en og med begge. Spilleren som kom med kommentaren har bedt om unnskyldning, og for tre uker siden ble begge enige om å gå videre. Derfor ble jeg veldig overrasket da Dickenson kom fredag og sa at han ikke kunne være i Stjernen lenger, sier han til f-b.no.

Dickenson signerer for den danske klubben Herning og fortsetter karrieren i dansk eliteserie. For Stjernen har han 22 mål og 19 assist på 36 kamper denne sesongen. Hans siste kamp for klubben var 2-4-tapet mot naboen Sparta Sarpsborg torsdag. (100% Sport/NTB)