POENGKONGE: Dickenson bar som regel gullhjelmen (hjelmen for lagets beste poengplukker) i sin tid i Rosenborg IHK. Foto: Fredrik Saltbones

Vålerenga – Rosenborg 7-5

JORDAL AMFI (adressa.no): Lou Dickenson scoret tre mål og sjokkerte hele Jordal Amfi da han satt inn 5-4-scoringen i den siste perioden.

Rosenborg øynet dermed sin første seier under nytrener Hasse Hansson, men Vålerenga ble til slutt for sterke – og etter en sluttspurt de siste ti minuttene rakk de å gjøre 4-5 om til 7-5. Mannen med gullhjelmen, Lou Dickenson, kunne i det minste trøste seg med sine tre mål og prisen som Rosenborgs beste spiller, men poengene – de ble igjen i hovedstaden.

Travel kveld for RIHKs keeper

Til tross for et ganske solid Vålerenga-overtak i skuddstatistikken, gikk den første perioden unna uten de store, nevneverdige hendelsene. Lagene gikk nemlig til pause på stillingen 0-0. Etter hvilen utviklet kvelden seg til å bli en meget travel kveld for Rosenborgs keeper Trevor Koenig.

Vålerenga pepret trøndernes mål og fikk etter hvert også uttelling. Sondre Olden satt inn 1-0 og drøyt to minutter senere økte Stefan Espeland den ledelsen.

RIHK slo tilbake

Rosenborg virket rystet og det var VIF som var det førende laget også etter de to scoringene, men ut av ingen – med åtte minutter igjen av perioden – fant Lou Dickenson veien til nettet og reduserte. 2-1. De svart-hvite fikk plutselig blod på tann og kun ett minutt etter Dickensons scoring satt utligningen.

Ryan Martinelli fyrte pucken inn foran mål. Der lå både Arnt Gullikstad og Niklas Unger Nilsen. Sistnevnte satte pucken i mål – til stor jubel fra RIHK-benken.

Lou Dickenson-show

VIF gikk i ledelsen igjen under ett minutt senere, og rett før hvilen viste de at de hadde et gir ekstra og økte ledelsen til 4-2. I den siste perioden Ilya Dubkov ble utvist, men det skulle vise seg å bli en velsignelse for RIHK.

I løpet av de to utvisningsminuttene, rakk Rosenborg å sette inn to mål. Først da Ryan Martinelli klinket til med et slagskudd, og like etter da Lou Dickenson var frempå og satt inn utligningsmålet. Plutselig var det 4-4 (!).

Og ikke nok med det. Lou Dickenson hadde nemlig mer på lager. Han satte inn 5-4-scoringen i den siste perioden. Minuttet etter at han hadde utlignet var han først på returen etter lagkompis Ian McDonald sitt skudd, og RIHK var i ledelsen.

Kraftig VIF-spurt

RIHK kjempet med nebb og klør for å beholde ledelsen. Martinelli kastet seg ned på isen for å takle. Det samme gjorde Ilya Dubkov, men de kunne likevel ikke hindre Cato Cocozza i å utligne for VIF.

Fortsatt hadde Vålerenga ti minutter igjen å gjøre det på.

Og det gikk som dette måtte gå. Etter voldsomt Vålerenga-press resten av kampen, klarte de til slutt å sette inn ledelsesmålet – to minutter igjen å spille.

Rosenborg tok ut keeper i et tappert forsøk på å utligne, men det var i stedet VIF som kontret og fastsatte sluttresultatet til 7-5.