Kristian Blummenfelt imponerte i Japan lørdag og tok sin første pallplass i en World Triathlon Series. Bergenseren tok bronseplassen, men var kun tre sekunder fra sølvplassen.

— Dette er et veldig sterkt løp og hans beste løp noensinne. Det er også første løpet i år hvor han får gå mot de beste i verden, så for oss er dette en bekreftelse på at han er i rute til OL, forteller Tveiten.

Overrasket på løpingen

På den avsluttende 10 kilometeren løp Blummenfelt på imponerende 29.44, noe som er sterkt for å være han. Mario Mola var raskest, men selv om han satte i gang i høyt tempo klarte Blummenfelt å holde tempoet til Mola i hele fem kilometer. På slutten av etappen var de fem utøvere som kjempet om sølv og bronse, og Blummenfelt tok en sterk bronseplassering.

— Vi har alltid vært ærlig på at han mangler litt på løpingen, men dette er den beste løpingen hans. Det viktigste for oss er at han har tatt mye på løp, og det må han for å komme i posisjonen inn mot OL. Dette viser at arbeidet vi har gjort på treningene fungerer, og at formen og utviklingen er bra, forteller Tveiten.

EM om to uker

Nå vender Blummenfelt snart hjem igjen for å lade opp til EM. For årets sesong har bergenseren hatt to hovedmål; å gjøre gode løp og kvalifisere seg til OL og deretter å være i toppform til EM.

— Om vi klarer å forbedre han litt til så er jo det flott, men for all del, han har gitt alle svarene vi har lurt på nå de to siste helgene. Så vi er veldig sikker på at han er i rute. Om han har en dårlig dag under EM, så vet vi likevel hvilket nivå han ligger på, men det er klart at vi ønsker jo at han skal komme høyere opp enn i fjor. Det blir avslutningen på vårsesongen, og det er viktig at vi er best når vi sier at vi skal være det, forteller Tveiten.