Triatleten Kristian Blummenfelt overrasket og sikret seg en svært sterk tredjeplass i World Series i triatlon i Japan som innledning til pinsen.

Han fikk bortimot full klaff, og da kom også den første topplasseringen på dette nivået i triatlon. Han var bare tre sekunder fra sølvmedaljen i konkurransen.

Vanligvis er nordmannen best i syklingen. Han har vært med og sprengt feltet i konkurranser både i Cagliari og Madrid, men i Yokohama lørdag, skjedde det liten i sykkeldelen.

Det var 60 utøvere som var med da sykkelen ble byttet med løpesko. Dette var den siste muligheten triatletene hadde for å kvalifisere seg for OL i Rio, og det var tydelig at konkurransen bar preg av det.

Nordmannen var heltent og hadde mer å gå på da den avsluttende løpingen tok til. Verdensmester Mario Mola fra Spania satte i gang i et voldsomt tempo, og Blummenfelt tok ryggen hans. Det var et smart trekk, og Blummenfelt løp den avsluttende tikilometeren på 29.44 minutter.

Blummenfelt klarte ikke å følge verdensmesteren helt til mål, men måtte gi noen meter halvveis ut i løpingen. Han ble etter hvert tatt igjen av en liten gruppe løpere, og mexicaneren Crisanto Grajales ble for sterk i avslutningen og knep annenplassen.

Tredjeplassen viser at Kristian Blummenfelt absolutt blir å regne med i Rio, når OL-konkurransen skal gå. Han ligger i øyeblikket på 20.-plassen i verdensrankingen.

Mola løp inn til seier med 1.46.27. Han var 15 sekunder foran Grajales som igjen var tree sekunder foran Blummenfelt. Fra nordmannen og ned til australske Jacob Birthwistle på fjerdeplass skilte det fem sekunder.