Drammen har fått på plass en ny trenerduo i Øystein Havang og Roger Kjendalen. Mandag måtte danske René Hamann-Boeritsh gå av etter en svak sesonginnledning.

— Havang og Kjendalen vil trene laget fra og med onsdag, og de vil lede laget i kamp allerede torsdag mot Kolstad, skriver klubben i en pressemelding.

- Har ting ugjort

— Jeg føler at jeg har ting ugjort som trener på høyt nivå. Når sjansen byr seg, er det bare å gripe den og vise seg frem - og Drammen er et spennende lag, sier Havang, som ikke er uvant med å hoppe inn som redningsmann.

Da Bård Tonning i sin tid ga seg som Sandefjord-trener, kom Havang inn og førte laget til seier i serien og sluttspillet. Året etter - sammen med Roger Kjendalen - ble det NM-gull og annenplass i serien.

— Hva skal dere gjøre med DHK?

— Drammen har mange gode spillere, men når ting har begynt å gå dårlig, setter det seg ting i topplokket. Man begynner å tenke konsekvenser mot slutten av kampene. Nå gjelder det å få inn litt entusiasme, samtidig som vi må ta noen grep, sier 51-åringen.

Gjemmer løpeskoene til Løke

DHK hadde store ambisjoner denne sesongen, etter signeringen av de gamle landslagskjempene Kristian Kjelling og Frank Løke. Kjelling har vært skadet hele tiden, mens Løke er halvskadet og for tiden ute av laget - blant annet fordi mye langdistanseløping har stått på programmet.

— Det første jeg skal gjøre er å gjemme løpeskoene til Løke, sier Havang og ler. Han fikk forøvrig full aksept for for å bli DHK-trener av sønnen Rein, som spiller i Drammen.

Både Havang og Kjendalen er lærere på idrettslinjen ved Sandefjord videregående. Havang regner med at han kanskje kommer til å gå ned i stilling etter hvert.

Kontrakt ut året

— Øystein Havang og Roger Kjendalen har en merittliste som er viden kjent i Håndball-Norge. Vi er svært fornøyd med at de nå har takket ja til denne oppgaven, heter det i pressemeldingen fra DHK.

Sportslig leder Frode Scheie sier til NRK at de to har en kontrakt som i første omgang strekker seg ut sesongen.

— Utover det utelukker jeg ingenting, men det har vi ikke tatt stilling til nå. Nå vil vi ta oss god tid til å se på hva slags løsning vi lander på neste sesong, sier han til kanalen.

Roger Kjendalen var en profil for landslaget, Sandefjord og Drammen i mange år. Foto: Aftenposten

Havang, som har vært håndballekspert i NRK, og Kjendalen er blant Norges beste herrespillere gjennom tidene. Med henholdsvis 194 og 254 landskamper er de blant landets mest meritterte spillere.

Kjendalens 970 landslagsmål er fremdeles rekord.

To legender

— Vi får to håndballegender. To utdannede pedagoger med bred trenererfaring som garantert kommer til å løfte oss, sier Scheie.

I tillegg til å ha vært Sandefjord-trener, har Havang også vært assistent for Gunnar Pettersen i Larvik. Sammen med Kjendalen trente han forrige sesong G18-laget til Sandefjord.

Kjendalen har erfaring som spillende trener i Amicitia Zürich og har også vært assistent i Drammen, i tillegg til samarbeidet med Havang i Sandefjord. Kjendalen var også kandidat til jobben som landslagssjef da Christer Magnusson ble ansatt.