Den tidligere målvaktproffen, nå sportslig leder i Drammen HK, ser med bekymring på aldersfordelingen på norske spillere i Grundigligaen. Både på dame— og herresiden.

— Segmentet norske spillere fra 24 til 30 år er jo nesten utradert. Det har ført til at nivået på eliteserien virker å være på nedadgående. Fordi spillerne blir yngre og yngre og kommer stadig lettere til det, resonnerer Scheie.

Han betrakter håndball som en sport der modning og tålmodighet over tid er vesentlige ingredienser for det å lykkes.

BAKGRUNN:

— Det er flott å få opp nye, unge talenter. Det er viktig på alle måter. Men i Norge skal alt gå så fort når noen virkelig stikker seg frem. Og det er ikke alltid så gjennomtenkt og lurt.

Scheie understreker samtidig at ingen karrierer er lette å spå. Trønderen Sander Sagosen var best i 1. divisjon med Kolstad. Så ble han best i eliteserien rmed Haslum året etter. Derfra bar det rett til storklubben Aalborg i Danmark. Enda et nivå opp — som han mestret med glans. Nå er Sagosen i tillegg playmaker på det norske landslaget, knapt 20 år gammel.

Men her hjemme gir Scheie heller ros til supertalentet Eivind Tangen for å ikke la seg friste av det store utland for tidlig. Fyllingen-backen kunne reist til Tyskland allerede for ni måneder siden.

- Hva med de tre vestlendingene som allerede er ute?

— Også Harald Reinkind (22) ventet noen år før han dro. Nå er han i en fantastisk klubb (Rhein-Neckar Löwen) med en nordisk trener som virkelig bryr seg om sine spillere. Det virker å være et klokt valg.

- Kristian Bjørnsen (26) har gjort suksess Sverige nærmest fra dag én?

— For han var det absolutt rett å reise ut. Kristian kunne siktet høyere enn IFK Kristianstad.

- Der stordabuen Inge Aas Eriksen (21) er lagkompis?

— En meget spennende spiller. Men Inge kunne absolutt ha ventet. Han har dog fått Ola Lindgren som trener - en fyr som er rasende dyktig på å utvikle spillere.