– Vi har fått mange henvendelser på at vi bør hente Tom Nordlie. Men jeg tror ikke han passer inn i vår profi l, sier Start-direktør Jan Oddvar Skisland til fvn.no.

Etter at Frode Fredriksen, som var tenkt som hovedtrener sammen med Bård Borgersen, trakk sitt kandidatur sist torsdag, går Start nå ut bredt i sin jakt på Arne Sandstøs etterfølger.

Internt vurderer Start Bård Borgersen som en kandidat til å være hovedtrener, men Start ser også eksternt.

– Det er ikke usannsynlig at Bård blir en del av trenerapparatet vårt i 2009. Nå vil vi imidlertid bruke litt tid før vi bestemmer oss for hvilken løsning vi skal gå for, sier Skisland.

Ikke klar før desember

En ny trener vil tidligst være klar om to uker, altså i begynnelsen av desember.

– Vi har en liste over aktuelle eksterne trenerkandidater, men den endres fra dag til dag. Det er ikke slik at vi bare har tre-fire navn som vi jobber med. Akkurat nå kikker vi svært bredt, over hele Skandinavia. Vi har allerede vært i kontakt med noen kandidater og vil forhøre oss med flere i nærmeste framtid. Det pågår intens virksomhet for å få dette i havn , sier Skisland.

Må tenke langsiktig

Han forteller at det er viktig at den nye treneren er komfortabel med klubbens målsetting, at vedkommende er opptatt av å jobbe med talentutvikling og at den nye treneren skjønner at han ikke vil få flere titalls millioner kroner til spillerkjøp hvert år.

– Han må tenke klubbens helhet og tenke over tid, sier Skisland.

Det er i denne forbindelse han ikke ser for seg at Tom Nordlie vil passe inn.

Starts administrerende direktør håper å ha en ny trener på plass om to uker, men sier at klubbledelsen heller vil bruke lenger tid på å finne den rette enn å gjøre noe man ikke føler seg trygg på