Fotball , 25. oktober 2008 , Adeccoligaen , 1. divisjon , Odd - StartArne Sandstø , trener i Start Foto: Digitalsport
16x9 Fredriksen Foto: Digitalsport

– Jeg fikk denne henvendelsen klokken 22 tirsdag kveld. Han har tilbudt seg å være med å finansiere en Start-trener, men har noen premisser, sier Starts styreformann Øyvind Aasen til Fædrelandsvennen.

– Hvor mye har han signalisert at han vil gå inn med?

– Det ble vel sagt mellom én og to millioner kroner, sier Aasen, som sammen med resten av Start-ledelsen er på trenerjakt etter at Arne Sandstø trakk seg mandag.

Fædrelandsvennen snakket i går ettermiddag med millionæren, men han ønsker ikke å stå fram med navn og bilde. Et av hans premisser er at Start ikke ansetter Start 2-trener Frode Fredriksen (37) som ny hovedtrener – en løsning Start har signalisert.

Les også:

– Det ville være å spille russisk rulett å ansette ham som hovedtrener i Start nå. Dette er forferdelig viktig for Start, og jeg gjør dette for å bevisstgjøre dem i den situasjonen de er oppe i, sier kristiansanderen.

Han mener en topp merittert trener er det Start trenger nå.

– En type som Tom Nordlie. En som vet hva han vil. Dette er veldig viktig for både Start og Sparebanken Sør. De kan ikke spare seg fattige nå. Hva vil det koste banken med et nytt nedrykk? spør millionæren retorisk.

Øyvind Aasen sier at saken er diskutert i Start-ledelsen, men at det ennå ikke er tatt standpunkt til hva de vil gjøre med henvendelsen.

– Vi er enige om å ta dette med oss videre, og se om det passer inn i vår profil, sier Starts styreformann, som innrømmer at henvendelsen var spesiell.

– Jeg må si jeg ble litt skeptisk, men jeg vet at denne mannen har mye penger.

PS! Start sa i går at de vil ha ny hovedtrener på plass i løpet av neste uke, og at de fortsatt ser på interne løsninger som mest aktuelt.