TRONDHEIM (adressa.no): — Vi stiller med det vi har. Erlend Dahl Reitan og Sivert Solli er med i troppen, og det er flere andre her som har trent en del med a-laget i høst. Det er helt naturlig at de drar lasset i kamper som dette.

Det sier RBKs juniortrener Roger Naustan. I kveld er han i Sverige med G19-gjengen, som onsdag kveld møter AIK til returkamp i Mesterligaen for juniorer.

For tre uker siden spilte lagene på Lerkendal, i en kamp som endte 0-0. Ingen bortemål for svenskene, altså – men RBK bør aller helst score i kveld om de skal gå videre til neste runde.

— Vi var best i banespillet, men det ble for tynt foran mål. Det har vi helt klart en ambisjon om å endre på i kveld, sier Naustan.

Slik er turneringen

Turneringen sammenliknes altså med Mesterligaen, men er bygget opp på en annen måte. Klubbene som er i Mesterligaen på A-nivå, som FC København, møtes i et gruppespill også på juniornivå i høst. De gjør opp seg i mellom over seks kamper, hvor de to beste klubbene går videre til sluttspill over jul.

Det er her Rosenborg kan komme seg inn. For i tillegg til lagene i gruppespillet, møtes juniorvinnerne fra de nasjonene som ikke har med noen i Mesterligaen. Før jul er det rent cupspill over to runder. Slår RBK ut AIK, og deretter vinneren av mesterlagene fra Slovenia eller Serbia (som møtes i denne runden), er de klare for 16-delsfinale.

(+)

Viktig kamp

Med nedrykket fra 2. divisjon klart en stund, innrømmer Naustan at kveldens kamp er noe laget har sett frem til lenge – og som betyr en god del for klubben.

— At vi stiller med det vi har, inkludert A-spillere som Solli og Reitan, viser jo at det er viktig for oss. Samtidig vet vi allerede hva vi kan møte i neste runde dersom vi går videre i kveld. For å si det enkelt vil det bli en kjempeopptur om vi går videre. Og en tilsvarende nedtur om vi ryker ut, sier han.

LES OGSÅ:

Erlien i scoringshumør

Kampstart er klokken 18, og kampen spilles på AIKs kamparena i aldersbestemt klasser, like utenfor Stockholm sentrum. Mens RBKs gjennombruddsmann i høst, Reitan, spiller midtstopper, er innbytteren fra Vålerenga-kampen, Sivert Solli, høyrekant.

Sivert Solli fikk sin debut i eliteserien søndag. Foto: Kim Nygård

I tillegg er spiss Vegard Erlien meldt i solid slag, etter å ha scoret jevnt og trutt i 2. divisjon denne høsten.

— Men for meg spiller det ingen rolle hvem som scorer målene våre. Så lenge vi scorer, smiler Naustan.