ROMA, 18/06/2008, JOHN ARNE RIISE , NEO AQUISTO DELLA ROMA AL SUO ARRIVO A VILLA STUART ACCOMPAGNATO DA TEMPESTILLI, CERCA DI EVITARE LA STAMPA.Norway only

— Overgangen tror jeg kan bli veldig bra. Italiensk fotball er en arena mange ville ha dødd for å kunne komme til og utvikle seg videre på. John Arne er bra offensivt, og jeg håper han kan utvikle det defensive spillet sitt videre i Italia, sier By Rise til fvn.no.

Landslagsassistenten kjenner godt til de italienske trenernes taktiske egenskaper, og fokus på defensiv organisering.

— De er gode på å få struktur i det defensive spillet. John Arne er en spiller som alltid er på jakt etter å utvikle seg videre. Det vil han gjøre i Roma, sier By Rise.

- Kan få et nytt løft

Det ble denne uken klart at John Arne Riise forlater Liverpool etter å ha vært i den engelske storklubben i åtte år. Roma må ut med rundt 40 millioner kroner for venstrebacken.

- Det viktigste for John Arne er nå å få en fast plass på laget. Han er en type som ønsker å spille mye, og jeg tror prestasjonene hans på landslaget i det siste har lidd litt av usikkerheten rundt fremtiden i Liverpool. Det siste året har svingt litt for mye. Med denne overgangen håper jeg han kan få et nytt løft, og det er positivt for Norge, sier By Rise.

- Brukbar mulighet

Vegard Berget er redaktør for nettstedet italienskfotball.com, og kjenner fotballen i støvel-landet godt.

- Jeg tror Riise har en brukbar mulighet til å lykkes. Han har en stå-på vilje, og virker veldig profesjonell, sier Berget.

Det at Norge får en profil i en av toppklubbene i Serie A vil også føre til bedre dekning av fotballen i Italia, tror Berget.

— Vi har ikke kjempegod dekning fra italiensk fotball i Norge, og jeg tror absolutt det vil bli mye bedre nå. Vi så det da John Carew var i Roma og Toré-Andre Flo var i Siena, sier han.

JOHN ARNE RIISE

FØDT: 24. september 1980 (i Ålesund)

POSISJON: Venstreback/midtbane.

KLUBB: Roma

TIDLIGERE KLUBBER: Aalesund (1998), Monaco (1998-2001), Liverpool (2001-2008).

MERITTER:

*Monaco: Seriemester 2000, supercupen 2001. *Liverpool: FA-cupen 2006, ligacupen 2003, mesterligaen 2005, Community Shield 2001, 2005, den europeiske supercupen 2001, 2005. *Individuelle meritter: Årets Kniksen i 2006.