Fotball , Trening landslaget, 26.05.08 , Bislett stadion , John Arne Riise , Foto: Thomas Andersen / Digitalsport Foto: Digitalsport

– Nei, det gjør vi ikke. Vi "prøvde oss" da John Arne ble solgt fra Monaco til Liverpool for en del år siden, men Liverpool var overhode ikke interessert i at vi skulle bli med videre dersom John Arne ble solgt fra Liverpool. Dermed ble vi enige med klubben om å få en kontantsum for John Arne, opplyser AaFKs daglige leder Henrik Hoff til Sunnmørsposten.

Men AaFK er berettiget til en såkalt "utdanningskompensasjon".

– Den er på totalt 5 prosent av overgangssummen, og skal deles på de klubbene som John Arne har spilt for fra han var 12 til han var 23 år. Han dro jo til Monaco før han var 18 år gammel, og det betyr at også Monaco skal ha sin del av den kompensasjonen. Og trolig skal også Hessa IL ha noen kroner. Her og nå husker jeg ikke nøyaktig når John Arne kom til AaFK fra Hessa IL, men han var kanskje 13-14 år da dette skjedde, sier Hoff.

Ifølge mamma Berit Riise, gikk John Arne til AaFK som førsteårs guttespiller, altså i 1995. Det året han fylte 15 år. Riise var også innom SIF en sesong som unggutt, så kanskje det drypper noen kroner både på Hessa IL og SIF.

Dersom Roma betaler 50 millioner kroner for Riise, så vil utdanningskompensasjonen utgjøre 2.5 millioner kroner totalt. Som altså skal fordeles på de klubbene som ifølge reglene har rett til dette.