VIKING-ODD 1-1

STAVANGER (aftenbladet): I det 39. minutt ble Yann-Erik de Lanlay spilt helt gjennom av Joackim Jørgensen, ble taklet av Odd-keeper André Hansen på 18 meter og snublet inn i 16-meteren. Hele Stadion ropte på rødt kort, men bare det gule kom opp fra lommen til dommer Johnsen:

  • Se situasjonen i videoen øverst i saken!

DISKUTABELT:  Dommer Ken Henry Johnsen i fokus etter «bare» å ha delt ut gult kort til Odd-keeper André Hansen. Foto: KRISTIAN JACOBSEN

— Keeperen kom ut og tvang meg til å ta en ekstra touch. Jeg kom forbi og han tok meg. Hadde jeg ikke tatt det ekstra touchet hadde jeg fått kontroll på ballen, og da kunne jeg scoret. Jeg mener det var rødt kort, men dommeren gjør så godt han kan, så jeg vil ikke klage så alt for mye, sier de Lanlay til Aftenbladet.

Er åpen for feil

Den oppfatningen deler ikke Johnsen:

— I reglene heter det at det er utvisning om angrepsspilleren blir fratatt en åpenbar scoringssjanse. Men da må også spilleren ha kontroll over ballen. Og for meg er det ikke åpenbart at han vil få tilbake ballen og klart å avslutte. Men jeg er åpen for at jeg kan ha gjort feil. Vi må ta avgjørelsen i løpet av et split-sekund, og jeg har ikke sett noen repriser, sier dommer Ken Henry Johnsen til Aftenbladet.

Odd-keeper André Hansen mener ikke overraskende at dommeren gjorde rett:— Jeg vet at jeg er siste mann, men samtidig er en av våre spillere i ferd med å løpe opp de Lanlay. Derfor syntes jeg det var riktig at det bare ble gult. Men det er klart at det var noen spennende sekunder for meg før dommeren viste fargen på kortet. Jeg fryktet jo at det kunne blitt rødt, sier Hansen.

- Klart utvisning

Viking-trener Kjell Jonevret synes dette var en soleklar utvisning:

— Det er ikke mye tvil om det, og jeg tror dommeren vil skamme seg når han ser episoden om igjen på tv. Så er det selvfølgelig ingen garanti for at vi ville vunnet med 11 mot 10, men det er alltid litt spesielt når keeperen blir utvist, sier Jonevret.

Odd ville for øvrig hatt straffespark på stillingen 0-1, da Chukwana Akabuze gikk i bakken inne i Vikings 16-meter:

— Slik jeg så det var det to strake armer mot Akabueze, sier Jone Samuelsen.