Napoli-stjernen slapp unna med en hjernerystelse etter møtet med pannebrasken til Wales’ George Williams i søndagens EM-kvalifiseringskamp mellom Belgia og Wales i Brussel.

Det så på ingen måte bra ut da Mertens ble liggende på gressteppet etter å ha skallet med Williams i en voldsom hodeduell.

På stillingen 0-0 steg 27-åringen til værs for å klarere vekk ballen. I samme situasjon kom Williams stormende til. Han bommet på ballen og traff med pannebrasken rett i tinningen til Mertens.

Takket for støtten

Den belgiske kantspilleren gikk kontant i bakken og ble liggende bevistløs med sjokkerte lagkamerater stående rundt. Medisinsk personell stormet til, og Mertens ble etter hvert fraktet av banen og kjørt vekk i ambulanse.

Ifølge Football Italia skal han ha fått tilbake bevisstheten da han ble båret av banen.

Fra sykesengen senere på kvelden meldte Mertens selv via sin Twitter-konto at han slapp fra hendelsen uten store skader.

— Jeg er ok, takk for støtten, skriver den belgiske landslagsspilleren.

Belgiahar ikke kommet godt i gang i kvalifiseringen, og mot waliserne var de heller ikke gode og dyktige nok. Oppgjøret i Brussel endte 0-0. Fem poeng på tre kamper holder bare til en foreløpig 4. plass i gruppe B. Israel topper med ni poeng, med Wales på plassen bak.