Lionel Messi og Luis Suárez gjorde jobben for Barcelona onsdag. Etter 4-0 over Almeria hjemme, har «Barca» fortsatt kontrollen i La Liga.

Messi scoret etter 33 minutter. Suárez slo til ti minutter inn i 2.-omgangen foran snaut 75.000 tilskuere på Camp Nou.

Marc Bartra la på til 3-0 et kvarter før slutt, før Suárez scoret sitt andre på overtid.

Tungt gjensyn

Etter kampen understreket uruguayaneren at det er viktig å unngå feilskjær på veien mot en ny ligatittel.

– Vi vet at dersom vi ikke er fokuserte i ligaen, får vi ikke tre poeng. Nå kan vi avgjøre vår egen skjebne, og vi må fortsette å spille på denne måten, sa Suárez.

Barcelona har fortsatt muligheten til å ta tre titler denne sesongen. I så fall kopierer laget prestasjonen fra 2009 da Pep Guardiola var trener i klubben.

Almeria er inne i en desperat kamp for å overleve i divisjonen. Ingen ventet at de skulle få med seg noe mot Barcelona. Onsdagens kamp var for øvrig den første kampen til lagets nye manager Sergi Barjuan. Han har en fortid som spiller i nettopp Barcelona. Møtet med gamleklubben ble som ventet ikke spesielt hyggelig sportslig sett.

Ronaldos 300. mål

Real Madrid rundspilte Granada og vant 9-1 i ligaen lørdag. Onsdag gikk det atskillig tyngre for Carlo Ancelottis stjernegalleri i byderbyet mot Rayo Vallecano.

Først etter 68 minutter fikk laget hull på den berømte byllen. Overraskende var det ikke at målscoreren het Cristiano Ronaldo. Portugiseren var på rett sted og satte hodet på et innlegg fra høyreback Dani Carvajal. Målet var storscorerens 300. for Real Madrid.

Rett etterpå punkterte colombianske James Rodríguez kampen med et strålende skudd fra hjørnet av 16-meteren. Dermed skiller det fortsatt fire poeng mellom Barcelona og Real Madrid på tabelltoppen.

– Vi hadde ikke råd til å kaste bort poeng i dag. Hadde vi tapt, ville vi vært seks eller sju peng bak Barcelona, og det kunne vi ikke tillate, sa Rodriguez etter kampen.

Den gamle storklubben Deportivo La Coruna (seriemester i 2000) spilte 1-1 hjemme mot tabelljumbo Cordoba. Deportivo ligger så vidt over nedrykksstreken. Oppgjøret mellom Granada og Celta Vigo endte 1-1. (©NTB)