Etter godkjente resultater i hjemme-VM i Falun forrige vinter, har den nåværende skisesongen blitt en skuffelse for det svenske laget.

Selve kroneksempelet på trenden er Calle Halfvarsson. 26-åringen utmerket seg som en av verdens aller beste skiløpere i starten av forrige sesong, men har slitt med sykdom i vinter.

Nå forteller Halfvarsson at han også har opplevd motgang utover det rent sportslige. Overfor den svenske storavisen Aftonbladet forteller skistjernen om en pågående strid med sin tidligere manager.

Mannen, som var en god venn av Halfvarsson i lang tid, har gått til sak mot skistjernen, og krever en erstatning på 20.000 svenske kroner. Halfvarsson brøt samarbeidet med mannen før inneværende sesong, etter at han hadde fungert om manager i et år.

— Jeg har blitt lurt

Selv hevder Halfvarsson at mannen har svindlet ham.

— Jeg har blitt lurt på mange ting. Det skar seg skikkelig, sier Halfvarsson til avisen.

I en forklaring skriver skiløperen at mannen har fått pengene han har krav på. Videre hevder Halfvarsson at mannen også har opptrådt uredelig i rollen som manager.

— Det har senere kommet frem at han har lurt meg. Han har gjemt sponsorvarer for meg og senere solgt dem videre for å tjene penger. Han har dessuten oppført seg dårlig overfor mine nåværende samarbeidspartnere uten at jeg visste det. Derfor vil de nå bryte samarbeidet med meg, forklarer Halfvarsson.

Mannen som saksøker Halfvarsson blir inntil videre holdt anonym, og han har ennå ikke uttalt seg i mediene om saken.

Den svenske skiløperen forteller videre at han ikke er bekymret over den kommende rettsprosessen, og at han snarere vender fokuset mot sine første verdenscuprenn for sesongen. Halfvarsson er tilbake i manesjen når skieliten møtes i Planica førstkommende helg.

Fikk du ikke med deg reaksjonene etter helgens Tour de Ski-avslutning? Vi anbefaler disse sakene:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her: