VAL DI FIEMME: "Jeg er usikker på hvem som når lengst av Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg, men jeg tør spå at Ingvild blir den neste kapteinen", skrev Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter tidligere i Tour de Ski.

Han mener Østberg, selv om hun er yngre og har langt færre medaljer, er i bedre stand til å overta som kvinnelandslagets kaptein etter Bjørgen enn Johaug.

**BAKGRUNN:

(krever innlogging)**

— Må få ha sin mening

Kroksæter fortsatte:

"Tomrommet etter Bjørgen lot seg ikke skjule. Therese Johaug har vært med lengst og er den suverent mest meritterte. Slik står hun nærmest til å overta kapteinsvervet. Så langt har hun vist bedre evner på ski enn som leder for denne troppen."

— Det må han svare på. Det kan jeg ikke svare på selv. Folk utenom må få ha sine meninger. Jeg liker å gå fort på ski, så det gjør ikke meg noe, sier Johaug, som ligger på andreplass i Tour de Ski-sammendraget før den avsluttende etappen opp monsterbakken.

Johaug støtter Kroksæter i at Østberg har gode lederegenskaper.

Johaug svarer på Østbergs uttalelser:

38 sekunder bak

— Ingvild er ei fantastisk jente og ei veldig god venninne. Jeg og Ingvild er tillitsvalgte sammen og hun egner seg nok veldig godt som leder.

Østberg leder Tour de Ski før sisteetappen og går ut 38 sekunder før Johaug.

— Jeg må gå i kjelleren og virkelig ta ut de siste kreftene om jeg skal klare å hamle opp med henne. Det blir hardt, men jeg må prøve. Jeg håper jeg har igjen noen krefter, sier Johaug til Adresseavisen.

Landslagstrener Egil Kristiansen vil ikke trekke frem noen enkeltløpere som har stått frem som ledere i Bjørgens fravær.

— Flere har stått frem

— Jeg tror både Therese og Ingvild kan være bra. Du trenger ikke nødvendigvis en utpreget ledertype for at et lag skal fungere, mener han.

— Det er flere som har stått frem i år. Jeg tror det er mange som har lederegenskaper, blant andre Ingvild Flugstad Østberg, sier Kristiansen.

Bak suverene Østberg og Johaug går Heidi Weng ut som tredje kvinne på sisteetappen. Hun er to minutter og 26 sekunder bak Østberg. Deretter følger Charlotte Kalla, Kerttu Niskanen og Krista Parmakoski. Alle dem er over seks minutter bak teten.

Mange av våre lesere har lest disse sakene i helgen: