VAL DI FIEMME: VM-kongen fra Falun mottok prisen som årets mannlige idrettsutøver på den norske Tour de Ski-troppens hotell i Val di Fiemme i Italia. Etter å ha fått prisen møtte han norsk og svensk presse.

— Ikke mulig å overgå

— Er det mulig å få et bedre år enn 2015?

— I mesterskap er det sikkert ikke det, men da må en ha full klaff, sier Northug til Adresseavisen.

Aftonbladets journalist spurte 30-åringen om hvordan det ville ha vært å være nominert i Sverige, i samme kategori som Zlatan Ibrahimovic.

- En kunstner

— Umulig, svarte den norske skistjernen kontant.

— Zlatan er en kunstner i sitt fag. Han er fortsatt et forbilde, fortsatte Northug.

HYLLET AV NORTHUG: Zlatan Ibrahimovic. Foto: AP Photo/Lionel Cironneau/NTB scanpix

Søndag går han sisteetappen i Tour de Ski opp monsterbakken. Der må Northug kjempe hardt for å gå inn til en pallplassering. Martin Johnsrud Sundby er suveren i sammendraget, mens Northug ligger som nummer to, med flere sterke konkurrenter jagende bak.Etter lørdagens etappe sa Northug at en pris på idrettsgallaen ikke ville bety noe for ham. Nå ser han annerledes på det.

— Det er utrolig artig. Det er mange gode kandidater i denne kategorien. For min del var det et fantastisk år med VM i Falun som det sportslige høydepunktet.

Treneren: — Det er stort

Mannen med fire VM-gull fra Falun ble spurt om hvem han ville ha gitt prisen til, om han hadde vært i juryen.

— Jeg hadde nok kanskje gitt den til Alexander Kristoff. Det han har gjort på sykkelsetet i år er vanvittig stort. Sykkelsporten er stor på verdensbasis.

Også Northugs trener Stig Rune Kveen, som var skikongens nærmeste samarbeidspartner i den suksessfulle VM-sesongen, var til stede da prisen ble utdelt.

— Vi er veldig fornøyde. Det er klart det betyr litt å endelig få en pris. Det er stort, sier han til Adresseavisen.

Følg Idrettsgallaen direkte