Rosenborg – Sparta Sarpsborg 2-6

Leangen Arena (adressa.no): Rosenborg gjorde det meget vanskelig for seg selv med å slippe inn tre mål de første ni minuttene med topplaget fra Sarpsborg. Wade Bergman og de andre spillerne så ut som de fortsatt var i feriemodus etter OL-pausen.

— Vi har trent bra den siste tiden og det virket som guttene var tente før start. Vi gravde et lite hull for oss selv med en så dårlig start. Vi lå for flatt og var passive, og da var kampen kjørt selv om vi hever oss, sier Bergman.

Hjemmelagets beste

Backens to scoringer var den eneste beholdningen etter en kamp der Sparta var det førende laget i alle spillets faser.

— Det er alltid gøy å score mål, men jeg hadde byttet det mot poeng i uansett kamp. Jeg er fornøyd med å ha bidratt med måten jeg har bidratt med mål og assist, men det hjelper som sagt lite hvis vi ikke vinner, sier kanadieren som står bokført med fire mål og fire assist på sine sju kamper i Rosenborg-trøya.

Dermed ble det en dag med blandede følelser etter at Canada sikret seg sitt andre OL-gull på rad i ishockey, ved å slå Sverige 3-0 i Sotsji.

— Jeg så kampen og følte jeg ble inspirert til å ta det med meg ut på isen i dag. Jeg trodde vi skulle komme flygende ut av portene etter den lange pausen, så det var overraskende at det ble som det ble, men vi må bare forsøke å lære av det, sier Bergman.

Fire kamper på sju dager

Og de må lære fort hvis de skal klare å holde Stjernen bak seg i kampen om den åttende sluttspillplassen. Allerede tirsdag venter Vålerenga i Jordan Amfi, før Stavanger Oilers kommer på besøk til Leangen Arena på torsdag. Søndag kan alt avgjøres når Rosenborg reiser til Fredrikstad og møter tabellnaboen i nest siste serierunde.

— De fire neste kampene blir nesten som playoff-kamper å regne. Det er tøffe kamper, men det er viktig at vi gjør jobben selv. Det blir viktig at vi viser holdning, tar vare på kroppen og gi alt vi har for å avgjøre sluttspillplassen til vår fordel, sier Bergman.

Rosenborg ligger på 8.plass med 38 poeng, tre mer enn Stjernen. I de fire siste kampene møter Rosenborg Vålerenga (borte, 25.februar), Stavanger Oilers (hjemme, 27.februar), Stjernen (borte, 2.mars) og Storhamar (hjemme, 4.mars).

Stjernen møter Lørenskog (hjemme, 25.februar), Tønsberg (borte, 27.februar), Rosenborg (hjemme, 2.mars) og Sparta (borte, 4.mars).

Kampfakta:

Rosenborg – Sparta Sarpsborg 2-6 (1-3, 1-2, 0-1)

1202 tilskuere

Leangen Arena, 23.februar

Mål:

1.periode: 0-1 Andreas Stene (Jonas Djupvik Løvlie, Michael Forney) 4:09, 0-2 Henrik Malmström (Dion Knelsen, Logan Stephenson) 8:03, 0-3 Patrick André Bovim (Logan Stephenson, Dion Knelsen) 9:33, 1-3 Wade Bergman (Christer Greaker, Jack McNamara) 11:07

2.periode: 1-4 Michael Forney(Jens Hellgren) 21:55, 1-5 Henrik Malmström 31:43, 2-5 Wade Bergman (Lou Dickenson, Christer Greaker) 38:05

3.periode: 2-6 Jonas Djupvik Løvlie (Mats Weberg) 16:22

Dommer: Eirik Hansen

Utvisninger: Rosenborg 6 x 2 min, Sparta 3 x 2 min

Skuddstatistikk: 28-38 (5-12, 10-13, 13-13)