Rosenborg – Sparta Sarpsborg 2-6

Leangen Arena (adressa.no): Et Rosenborg-lag som så ut til å ta seg ti minutter ekstra OL-pause, fikk det tøft mot Sparta Sarpsborg i Leangen Arena. Allerede halvveis i den første perioden ledet gjestene 3-0, og Rosenborg fikk en særdeles bratt bakke å bestige.

Med en Brady Hjelle uten hjelp og uten kanonform, viste den bakken seg for tung å mestre for et hjemmelag som var minst et nummer for små i alle spillets faser da hjemmelaget tapte med tennissifrene 2-6. Trøsten får være at Stjernen også tapte søndag, noe som gjør at lagene er like langt i kampen om den åttende og siste sluttspillplassen, når fire kamper gjenstår av grunnserien.

Marerittstart

For med tre poeng ned til Stjernen før kampen, var det viktig for Rosenborg å få med seg noe fra den første kampen etter den 17 dager lange OL-pausen. Men et bortelag på jakt etter 3.plassen ville ikke gi Rosenborg noen gratispoeng i fighten mot sarpingenes rivaler fra Fredrikstad.

Bortelaget gikk tidlig i strupen på trønderne, og fikk forært det første målet da Thomas Wiig mistet pucken i farlig sone. Rosenborg-kapteinens pasning ble brutt foran eget mål, og Jonas Løvlie kunne enkelt finne Andreas Stene, som styrte pucken under en sjanseløs Brady Hjelle.

Mål på første skudd

Like etter måtte Markus Noteng i utvisningsboksen for Rosenborg og det utnyttet bortelaget. Etter flere skuddforsøk i overtallsspillet, satte Henrik Malström inn 0-2. Vondt skulle bli verre for et paralysert hjemmelag og Patrick André Bovim satt inn gjestenes tredje etter halvspilt 1.periode. Det fikk Rosenborg-trener Hasse Hansson til å ta timeout.

Det fikk hjemmelaget til å komme litt ut av OL-tåka. Kanadiske Wade Bergman feiret hjemlandets olympiske ishockeygull med å sette inn Rosenborgs første mål for kvelden, og det på svarttrøyenes første skudd. Hjemmelaget fikk satt litt press på Sparta, men det var ingen tvil om hvem som hadde styringen i kampen.

Skuddstatistikk 1.periode: 5-12

Neste mål viktig

Rosenborg kom ut i andre periode vel vitende om at det ville være ekstremt viktig å få kampens neste scoring. Men bortelaget fortsatte å holde trykket oppe og viste hvilket lag som kjemper om topplassering. Rosenborg kom rett og slett for seint i de fleste dueller, noe som resulterte i enten utvisninger eller farligheter i mot.

Og det var nettopp med en avventende utvisning på en Rosenborg-spiller, at Michael Fornet satte inn Spartas fjerde mål for kvelden med én ekstra på isen. Henrik Malmström økte til 1-5 med sitt andre mål i kampen, før Wade Bergman ble tomålsscorer da han reduserte til 2-5. Skuddstatistikk 2.periode: 10-13

Våknet for seint

Rosenborg tok styringen i den tredje perioden, men det viste seg å være for lite, for seint. Likevel la Hasse Hanssons mannskap inn et realt forsøk, uten at de mange skuddforsøkene gjorde det for hett i Gasper Kroseljs målgård.

Istedenfor redusering ble måltavla enda styggere for hjemmelaget da Jonas Djubvik Løvlie sørget for game, set and match med sin 2-6-scoring.

Dermed ligger Rosenborg på 8.plass med 38 poeng når fire kamper gjenstår, tre poeng foran Stjernen som tapte 2-4 mot Lillehammer søndag.

Skuddstatistikk 3.periode: 13-13

Kampfakta:

Rosenborg – Sparta Sarpsborg 2-6 (1-3, 1-2, 0-1)

1202 tilskuere

Leangen Arena, 23.februar

Mål:

1.periode: 0-1 Andreas Stene (Jonas Djupvik Løvlie, Michael Forney) 4:09, 0-2 Henrik Malmström (Dion Knelsen, Logan Stephenson) 8:03, 0-3 Patrick André Bovim (Logan Stephenson, Dion Knelsen) 9:33, 1-3 Wade Bergman (Christer Greaker, Jack McNamara) 11:07

2.periode: 1-4 Michael Forney(Jens Hellgren) 21:55, 1-5 Henrik Malmström 31:43, 2-5 Wade Bergman (Lou Dickenson, Christer Greaker) 38:05

3.periode: 2-6 Jonas Djupvik Løvlie (Mats Weberg) 16:22