Det var lagets tredje seier på tre kamper, og avansementet er langt på vei sikret selv om gruppespillet bare er halvferdig.

Raúl Garcia ga gjestene ledelsen allerede i det 8. minutt, etter å ha fått ballen servert foran åpent mål. Koke skapte sjansen med en stikker til Filipe Luis, og han sentret til bedre plasserte Garcia.

Diego Costa har tatt for seg i serien så langt i høst og topper scoringslista i La Liga med ti mål på ni kamper. I mesterligaen har han vært utestengt de to første kampene, og tirsdagens kamp var hans debut i turneringen. Han sørget for at den ble minneverdig.

Et solomål av brasilianeren doblet ledelsen før første omgang var halvspilt. Diego Costa fikk ballen nær midtstreken og satte fart mot forsvaret. Han lurte av en motspiller før han sendte ballen forbi den utrusende målvakten og i mål.

Hjemmelaget jaktet redusering, men kom ikke nærmere enn en avslutning i tverrliggeren. Diego Costa punkterte spenningen da han økte til tre måls ledelse i det 8. minutt av annen omgang.

Innbytter Emiliano Insua gjorde forarbeidet med et raid på venstresiden. Han spilte ballen ut til Costa, som hadde tid til å dempe ballen før han avsluttet.

Zenit vant

Zenit St. Petersburg avanserte til 2.-plass i gruppen med 1-0-seier borte mot Porto, men laget er fem poeng bak Atlético.

Innbytter Alexander Kerzjakov ble russernes helt tirsdag med vinnermålet fire minutter før slutt. Han headet inn et innlegg fra tidligere Porto-spiller Hulk. Da hadde Zenit spilt nesten hele kampen med en mann mer på banen.

Hector Herrera dummet seg ut og ble utvist før det var spilt seks minutter. Først pådro han seg gult kort for en stygg felling, så fikk han ett til fordi han ikke holdt påbudt avstand ved frisparket han forårsaket.

Tross utvisningen var det Porto som presset på og skapte sjanser i første omgang. Lucho González traff stolpen med den største, og Eliaquim Mangala var nær scoring med en heading. (©NTB)

FAKTA TIRSDAG:

Gruppe E

Schalke (Tyskland) – Chelsea (England) 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Fernando Torres (5), 0-2 Torres (69), 0-3 Eden Hazard (87).

54.442 tilskuere.

Steaua Bucuresti (Romania) – Basel (Sveits) 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 Marcelo Diaz (48), 1-1 Leandro Tatu (88).

25.000 tilskuere.

Gruppe F

Arsenal (England) – Borussia Dortmund (Tyskland) 1-2 (1-1)

Mål: 0-1 Henrikh Mkhitaryan (16), 1-1 Olivier Giroud (41), 1-2 Robert Lewandowski (82).